Powersearch

Alle onderwerpen uit Help bij Wet- en regelgeving

Powersearch (powersearch.wetten.nl) is een zoekmachine waarmee het wettenbestand kan worden bevraagd met een aantal specifieke zoek- en exportmogelijkheden die de interface van Wet- en regelgeving (wetten.overheid.nl) niet biedt.

Powersearch is vooral bestemd voor de gevorderde gebruiker van Wet- en regelgeving, zoals de wetgevingsjurist die een grote aanpassingsslag moet doorvoeren. Zo is het met Powersearch eenvoudiger om lange lijsten met treffers op bepaalde zoekcriteria te produceren en te exporteren naar bijvoorbeeld Excel. Ook zijn er gedetailleerdere zoekvragen mogelijk met verfijndere zoekcriteria en -opdrachten. Powersearch is verder zeer geschikt voor het produceren van kwantitatieve wetgevingsinformatie, zoals het aantal geldende regelingen op een gegeven moment.

Daar staat tegenover dat Powersearch niet gemakkelijk bruikbaar is zonder de handleiding te raadplegen. De laatste versie van de handleiding (in PDF-formaat) is hier te downloaden.

Wilt u zoekopdrachten opslaan voor hergebruik, dan dient u in te loggen. U kunt hiervoor via powersearch.wetten.nl een gebruikersnaam en wachtwoord opvragen.