Resultaten 1 - 10 van 152 resultaten

 • Bedrijf verhuizen of uitbreiden

  Wilt u uw onderneming verhuizen of uitbreiden? Dan is het goed te weten of de locatie voor de beoogde activiteiten gebruikt mag worden.

 • Kadastrale gegevens

  Verschillende kadastrale gegevens kunt u bij het kadaster opvragen (met een kopie van de kaart). Er zijn aan deze dienstverlening wel kosten verbonden. Bekijk de kosten. Deze gegevens kunt u bijvoorbeeld nodig hebben bij erfgrensconflicten. Of als u wilt weten wie de eigenaar van een stuk grond is. Ook dan kunt u bij het kadaster terecht. U kunt ook direct digitaal uw aanvragen bij het Kadaster doen.

 • Elektrische apparaten

  Wit- en bruingoed zijn nu ook bekend als huishoudelijke afgedankte elektrische en elektronische apparaten. Voorbeelden hiervan zijn een koelkast of wasmachine maar ook kleinere apparatuur zoals een föhn, koffiezetapparaat, telefoon of computer.  Bij aankoop van een nieuw apparaat moet de winkel waar u het apparaat hebt aangekocht het oude apparaat op uw verzoek meenemen. Ook kunt u zelf uw afgedankte apparaten inleveren bij de Milieustraat. Via de Afvalscheidingswijzer vindt u wat in welke afvalbak hoort.

 • Terrasvergunning

  Als u een terras wilt openen of uw huidige terras wilt uitbreiden, verzoeken we u een afspraak te maken met het team Vergunningen en Handhaving van onze gemeente. Dit kunt u doen door te bellen naar 14 0115 of door het contactformulier in te vullen.  

 • Klein chemisch afval (huishoudelijk)

  Bij de Milieustraat kunt u bijna al uw chemisch afval inleveren. Op de website van Milieu Centraal staat het de afvalscheidingswijzer.  Dit is een overzicht van de meest voorkomende afvalstoffen. Andere inleverplaatsen Veel basisscholen en winkels verzamelen lege batterijen en cartridges. Bij de apotheek kunt u uw oude medicijnen inleveren.  

 • Achternaam wijzigen

  Wilt u uw achternaam of die van uw kind wijzigen? Dan zijn hiervoor nieuwe regels sinds 1 januari 2024. Wilt u een naam toevoegen aan uw eigen achternaam? Dan moet u daarvoor toestemming vragen aan het Ministerie van Veiligheid en Justitie.  

 • Inschrijven kermis

  Wilt u zich als kermisexploitant inschrijven voor een kermis in de gemeente? Klik op de knop 'Contact opnemen' en vul het formulier in. Geef hierbij duidelijk aan dat u zich voor de kermis wilt inschrijven. Geef ook aan om welke kermis en om welke attractie het gaat. En hoe men contact met u op kan nemen. Heeft u nog vragen? Reageer via de knop 'Contact opnemen'. Of bel met de afdeling Omgeving en Economie, tel 14 0115.   Contact opnemen    

 • Uittreksel aanvragen voor advocaten

  Bent u advocaat en heeft een uittreksel nodig voor een gerechtelijke procedure? Dan kunt u dit online of per post bij ons aanvragen. Andere bedrijven en organisaties kunnen een uittreksel alleen per post bij ons aanvragen. Voor een online aanvraag logt u in met E-herkenning. U gebruikt hiervoor ons contactformulier.   Online aanvraag via contactformulier

 • Fietskluis, verhuur

  In het Busstation Westerscheldetunnel in Terneuzen zijn fietskluizen ingebouwd. Het parkeerbureau van de gemeente beheert de fietskluizen. Het huren van een fietskluis kost: Per maand: € 10,00 Per jaar: € 40,00 De borg bedraagt € 30,00 euro. Een fietskluis is 60 cm breed. Voor meer informatie over het huren van een fietskluis of om u aan te melden, kunt u online contact met ons opnemen. U kunt ook bellen met 0115 - 455 490.

 • Snuffelmarkt

  Een snuffelmarkt is een markt in een voor het publiek toegankelijk gebouw. Er zijn hoofdzakelijk tweedehands en ongewone goederen te koop. Of er worden diensten aangeboden vanaf een standplaats. Volgens artikel 3.121 in de verordening fysieke leefomgeving van gemeente Terneuzen heeft u voor een snuffelmarkt altijd een vergunning nodig. Klik op de knop 'Evenementenvergunning aanvragen'. U heeft hiervoor DigiD nodig of eHerkenning voor bedrijven. Doe uw aanvraag minimaal twaalf weken van te voren. Evenementenvergunning aanvragen als burger Evenementenvergunning aanvragen als organisatie Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in of bel met team Vergunningen en Handhaving, tel 14 0115.