Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Nederlander worden

  U wilt de Nederlandse nationaliteit. Dit kan misschien omdat 1 van uw ouders Nederlander is (volgens het recht). Of door optie of naturalisatie. De gemeente kan voor u bekijken wat uw mogelijkheden zijn.

 • Parkeervergunning mantelzorger

  Voor uw mantelzorger vraagt u een parkeervergunning aan via het Digitaal Parkeerloket. Uw mantelzorger kan met deze vergunning maximaal 120 uur per kwartaal gratis bij u in het vergunningsgebied parkeren.

 • Trouwen of geregistreerd partnerschap

  U doet uw melding voorgenomen huwelijk (vroeger ondertrouw) of geregistreerd partnerschap bij de gemeente waar u gaat trouwen. U kunt trouwen op gemeentelijke trouwlocaties of een zelf gekozen plek.

 • Parkeervergunning aanpassen of opzeggen

  U heeft een parkeervergunning. U kunt uw parkeervergunning aanpassen of opzeggen in het Digitaal Parkeerloket. Daar kunt u ook uw kenteken aanpassen. U heeft hiervoor uw DigiD of eHerkenning nodig

 • Tijdelijke parkeervergunning centrum

  U vraagt een tijdelijke parkeervergunning aan als het noodzakelijk is om dichtbij uw werkzaamheden te parkeren. Dit heet een incidentele parkeervergunning. Aanvragen gaat per e-mail. Binnen maximaal 5 werkdagen ontvangt u een beslissing over uw aanvraag.

 • Parkeren groot voertuig of kampeermiddel

  U wilt langer dan 3 dagen een kampeermiddel binnen de bebouwde kom parkeren. Of u moet een groot voertuig tijdelijk binnen de bebouwde kom parkeren, anders dan op de daarvoor bestemde plekken. U heeft hiervoor toestemming (parkeerontheffing) nodig. U vraagt dit aan met DigiD of eHerkenning.

 • Slopen

  Een sloopactiviteit is het geheel of gedeeltelijk afbreken of uit elkaar halen van een bouwwerk. Bedrijven en particulieren die iets (laten) slopen, moeten dit mogelijk vooraf melden bij de gemeente. Ook kan het zijn dat er, naast het doen van een melding ook een omgevingsvergunning nodig is voor de sloop. Bijvoorbeeld bij het slopen van een monument of in een beschermd stadsgezicht.

 • Parkeervergunning inwoners

  Als u woont in een betaald parkeren gebied kunt u een parkeervergunning aanvragen. Dat noemen we een bewonersvergunning. De kosten verschillen per gebied. U vraagt een parkeervergunning aan via het Digitaal Parkeerloket. U heeft hiervoor uw DigiD nodig.