Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

 • Paspoort

  Een paspoort vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Na ongeveer een week kunt u uw paspoort zelf afhalen. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig. Voor jongeren tot 18 jaar is een paspoort 5 jaar geldig.

 • ID-kaart

  Een ID-kaart vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Na ongeveer een week kunt u uw nieuwe ID-kaart zelf afhalen. Een ID-kaart voor volwassenen is 10 jaar geldig. Voor jongeren tot 18 jaar is een ID-kaart 5 jaar geldig.

 • Meldpunt ongewenst verhuurgedrag

  Houdt een particuliere verhuurder of verhuurbemiddelaar zich niet aan de regels uit de Wet goed verhuurderschap, dan kunt u dit bij de gemeente melden via het meldpunt ongewenst verhuurgedrag. Als u van een woningcorporatie huurt, dan kunt u dat ook bij de gemeente melden. De gemeente heeft echter geen wettelijke mogelijkheden om handhavend tegen de woningcorporatie op te treden. U kunt uw klacht ook rechtstreeks bij de interne klachtencommissie van de woningcorporatie waarvan u huurt indienen. Zij behandelt uw klacht inhoudelijk.

 • Trouwen in Roosendaal

  Als u in Roosendaal wilt trouwen of uw partnerschap wilt laten registreren dan kunt u dat online bij de gemeente melden. U kunt de dag vieren op de locatie van uw keuze en met de trouwambtenaar die u wilt. We regelen het samen.

 • De Hoogt in Wouw

  Tegen de bebouwde kom van Wouw, waar vroeger boerderij De Hoogt met haar landerijen lag, bevindt zich nieuwbouwlocatie De Hoogt. Fase 1 is inmiddels afgerond. De verkoop van fase 2 start vanaf het tweede kwartaal van 2024. Doel van de ontwikkeling is om woningbouw (vrije kavels) toe te voegen in Wouw. Enerzijds voor koopstarters. Anderzijds om doorstroming in – bij voorkeur – de lokale woningmarkt op gang te brengen. Deze ontwikkeling maakt het particulieren mogelijk om zelf te gaan bouwen. Op deze pagina vindt u informatie over alles wat te maken heeft met de ontwikkeling van fase 2.