Zoekresultaat 1 - 10 van 84 resultaten

 • Uitkeringsfraude melden

  Uitkeringen moeten terechtkomen bij mensen die daar recht op hebben. Houdt iemand zich niet aan de regels dan is dat fraude. Iedereen kan fraude melden. Dit kan ook anoniem.

 • Informatie over panden en percelen

  Informatie opvragen of inzien uit een bouw-, milieu- of bodemdossier, bouwtekening of omgevingsvergunning. U kunt ook informatie opvragen over het omgevingsplan (eerder bestemmingsplan). Of stel een vraag over vergunningvrij bouwen zoals: plaatsen van een aanbouw, dakkapel, airco, erfafscheiding en mogelijkheden voor een mantelzorgwoning.

 • Klacht over behandeling gemeente

  Bent u niet tevreden over hoe de gemeente u heeft behandeld? Bijvoorbeeld omdat u geen antwoord hebt gekregen op een brief of e-mail? Of omdat een medewerker of bestuurder onbeleefd is geweest? Dan kunt u een klacht indienen.

 • Subsidie transformatiefonds Venlo

  Bent u eigenaar of gebruiker van een pand in het centrum van Venlo, Blerick of Tegelen? Dan heeft u misschien recht op een eenmalige subsidie uit het Transformatiefonds.

 • Medische urgentie voor woning

  Met een medische urgentieverklaring kunt u voorrang krijgen bij woningcorporaties als u een woning zoekt. Bijvoorbeeld als u door een beperking geen trappen meer kunt lopen. Om een verwijzing voor medische urgentie te krijgen meldt u zich bij het Sociaal Wijkteam.

 • Paspoort voor vreemdelingen

  Woont u in Nederland zonder de Nederlandse nationaliteit? En kunt u geen paspoort krijgen van uw land van herkomst? Dan kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Maak voor het aanvragen van een vreemdelingenpaspoort een afspraak.

 • Uittreksel basisregistratie personen

  Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Venlo woont? Vraag dan een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) aan.

 • ID-kaart

  Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan in het stadskantoor. Maak hiervoor een afspraak. Ophalen van uw identiteitskaart kan op de 5e werkdag na 11.00 uur.

 • Slopen en asbest: melding of omgevingsvergunning

  Wilt u een pand of woning slopen? Of een gedeelte daarvan? Er gelden regels bij sloop en renovatie. Lees op deze pagina of een sloopmelding of omgevingsvergunning nodig is.

 • Verloren of gestolen paspoort of ID-kaart melden

  Is uw paspoort of ID-kaart kwijt of gestolen? Het is belangrijk dat u een vermist reisdocument zo snel mogelijk laat opnemen in de (inter)nationale registers als ‘ongeldig’. Zo voorkomt u fraude. U kunt online aan ons doorgeven dat uw reisdocument vermist is.