Zoekresultaat 11 - 20 van 60 resultaten

  • Subsidie monumenten

    Gemeente Apeldoorn vindt het belangrijk om haar monumenten in goede staat te behouden. Daarom kunt u als eigenaar van een gemeentelijk monument of Rijksmonument subsidie aanvragen voor (onderhouds)werkzaamheden aan uw monument. Voor elk soort monument of beschermd pand geldt een andere subsidieregeling, deze regelingen worden hieronder verder toegelicht. De gemeente verstrekt alleen subsidie voor de instandhouding van gemeentelijke monumenten, dit betreft met name bouwtechnisch herstel- en schilderwerk.

  • Standplaatsvergunning

    Voor markt- of straathandel in de openbare ruimte buiten de markt heeft u een standplaatsvergunning van de gemeente nodig. Ook voor locaties op particuliere terreinen heeft u in veel gevallen een vergunning nodig.

  • Wet Open Overheid

    Als u informatie of documenten wilt opvragen die de gemeente niet openbaar heeft gemaakt, dan kunt u hiervoor een Woo-verzoek indienen bij het college van burgemeester en wethouders of de gemeenteraad. Het moet gaan om publieke informatie die niet openbaar is gemaakt, die is vastgelegd in documenten die de gemeente Apeldoorn heeft en die te maken heeft met de publieke taak van de gemeente.

  • Overlast in de buurt

    Heeft u last van mensen door lawaai, vreemd gedrag of andere overlast in uw buurt? Ga eerst in gesprek met elkaar. Als u er samen niet uitkomt, kunt u dit melden.

  • Begraven, asbezorging en cremeren

    In de gemeente Apeldoorn zijn er verschillende opties voor begraven, asbezorging en cremeren. Als u voor begraven of asbezorging van een naaste op een gemeentelijke begraafplaats kiest, dan is een kennisgeving van begraven of asbezorging aan de gemeente nodig. Uw uitvaartondernemer regelt dit meestal voor u.

  • Verkeersregels- of verkeerstekensontheffing

    Wilt u ergens rijden of parkeren waar dat normaal niet mag? Dan is een ontheffing van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) nodig. De RVV-ontheffing vraagt u minimaal 2 weken van te voren aan.

  • Regeling Cultuurlandschap

    Apeldoorn kent een rijke ontstaansgeschiedenis. Ons landschap vormt een belangrijk hoofdstuk uit dit verhaal. De hoogteverschillen op de Veluwe bijvoorbeeld zijn al ontstaan in de ijstijd. In de eeuwen die volgden heeft de mens het landschap aangepast: zandvlakten werden beplant met bossen, sprengenbeken gegraven, landbouwgronden ontgonnen, nederzettingen gebouwd, wegen aangelegd en landgoederen en buitenplaatsen gesticht.

  • Subsidieregeling Gebiedsparticipatie

    Gebiedsparticipanten kunnen jaarlijks subsidie aanvragen.

  • Gevelfonds

    Het Gevelfonds is bedoeld om de uitstraling van de Apeldoornse binnenstad te versterken. Veel panden in de historisch binnenstad van Apeldoorn zijn verborgen juweeltjes. Ondernemers en pandeigenaren kunnen uit dit fonds een bijdrage ontvangen om de gevel van hun historische winkelpand in de binnenstad op te knappen. Het uitgangspunt is dat de winkelpui op de begane grond weer gaat passen bij de vaak nog historische bovenverdiepingen.

  • Regeling Erfgoedverbeeldingen

    Apeldoorn kent een rijke ontstaansgeschiedenis. Sommige verhalen uit onze geschiedenis zijn breed bekend, anderen vragen om verteld te worden. Met informatie in de openbare ruimte, zoals een informatiebord of een soort verbeelding, kan aandacht worden gegeven aan die verhalen.