Zoekresultaten 1 - 10 van 163 resultaten

  • Externe link: Openbare laadpaal

    Inwoners, ondernemers en werknemers kunnen een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente. Na goedkeuring van een aanvraag plaatst energiebedrijf Vattenfall de laadpaal.

  • Externe link: Openbaar groen kopen

    Openbaar groen of snippergroen is grond waarvan de gemeente eigenaar is. Als inwoner kunt u onder bepaalde voorwaarden een strook openbaar groen kopen. Van een aantal wijken is een kaart gemaakt. Op die kaart ziet u welke stroken verkocht mogen worden. Is er in uw wijk geen kaart, maar heeft u wel interesse: neem dan contact op.

  • Externe link: Sportsubsidie

    Als sportvereniging kunt u subsidie aanvragen voor jeugdsport, volwassenensport en gehandicaptensport. U vraagt sportsubsidie aan vóór 1 oktober in het jaar voorafgaand aan het jaar dat u de subsidie wilt uitgeven. U krijgt uiterlijk 1 maart bericht of de subsidie is toegekend.

  • Externe link: Moving abroad

    You must deregister from the municipality if you are staying abroad for at least 8 months. Report your move abroad online. You need DigiD.

  • Externe link: Graven in de openbare ruimte

    Als u wilt graven in de openbare ruimte moet u altijd toestemming vragen aan de gemeente. U vraagt hiervoor een vergunning of instemmingsbesluit aan. In sommige gevallen is het voldoende alleen een melding te doen.

  • Externe link: Groente, fruit en etensresten (Gfe)

    U woont in een flat, appartement of bovenwoning. U kunt groente, fruit en etensresten (Gfe) gescheiden inleveren in een ondergrondse afvalcontainer bij u in de buurt. Zo heeft u minder restafval en bespaart u kosten. Het gebruik van de Gfe-afvalcontainer is gratis. Gfe is ook beter voor het milieu. Van Gfe-afval maken we compost. Compost is goed voor de bodem waardoor planten en bloemen beter kunnen groeien.

  • Externe link: Jobcoaching of interne werkbegeleiding

    Neemt u als werkgever een werkzoekende met een arbeidsbeperking in dienst, dan kunt u hulp inschakelen van een jobcoach. Of u kunt een collega die daar ervaring mee heeft vragen te helpen. Dit noemen we interne werkbegeleiding. De gemeente heeft hiervoor een vergoeding beschikbaar.

  • Externe link: Bezwaar maken tegen een beslissing

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente, dan kunt u bezwaar maken. Dit doet u online via DigiD. U kunt bezwaar maken binnen 6 weken na de datum van het besluit waar u het niet mee eens bent. Als u uw bezwaar later naar ons stuurt, wordt uw bezwaar niet-ontvankelijk verklaard. Dat betekent dat wij uw bezwaar niet meer inhoudelijk behandelen. Behalve als u een bijzondere reden hiervoor heeft. Dit zet u in uw bezwaarschrift.

  • Externe link: Snoeiafval verbranden

    Als u aan de voorwaarden voldoet, mag u snoeiafval verbranden. U heeft toestemming van de gemeente nodig als u niet aan die voorwaarden voldoet.

  • Externe link: Verhuizen naar het buitenland

    Gaat u 8 maanden of langer naar het buitenland, dan moet u zich uitschrijven bij de gemeente. Geef uw verhuizing naar het buitenland online door. U heeft DigiD nodig.