Zoekresultaten 1 - 20 van 253 resultaten

  • Externe link: Jeugdhulp

    Heeft u (algemene) vragen over het opgroeien of de opvoeding van uw kinderen? Dan kunt u contact opnemen met LOES.

  • Externe link: Attestatie de vita

    Met een attestatie de vita kunt u in het buitenland aantonen dat u in leven bent.

  • Externe link: Hulpvraag stellen

    U of uw contactpersoon meldt de hulpvraag bij de gemeente. Dit kan op drie manieren: Telefonisch Heeft u een hulpvraag, dan belt u met (0548) 630 000. We zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Digitaal Meld uw hulpvraag via het online formulier.U ontvangt binnen enkele dagen een schriftelijke bevestiging van uw melding van de…

  • Externe link: Grondwateroverlast

    De stand van het grondwater verandert regelmatig. Dat is normaal en kan soms leiden tot tijdelijke overlast. Een hoge grondwaterstand kan tijdelijke problemen geven, zoals water in kelders of kruipruimtes. Huiseigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het oplossen van deze overlast. Oorzaak ontdekken Als u regelmatig grondwateroverlast heeft, is het verstandig om contact te zoeken met uw buren. Controleer of zij…

  • Externe link: Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

    Een uittreksel Basisregistratie personen (BRP) is een officiële verklaring dat u bij de gemeente Hellendoorn staat ingeschreven als inwoner. Op het uittreksel staan een aantal standaard persoonsgegevens zoals uw naam en adres. Er zijn verschillende soorten uittreksels uit de BRP mogelijk. Afhankelijk van uw situatie kiest u het uittreksel dat u nodig heeft.

  • Externe link: Ruimtelijk initiatief

    Wilt u een groot bouwproject starten dat veel invloed heeft op de omgeving? En past uw plan niet binnen het omgevingsplan? Dan kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden, voordat u uw plan verder uitwerkt of een omgevingsvergunning aanvraagt.

  • Externe link: Wild kamperen

    Kamperen mag in Nederland alleen op campings of terreinen die daarvoor bestemd zijn. Daarbuiten kamperen heet ook wel wildkamperen. Wildkamperen mag niet zonder toestemming. Dit is om planten en dieren in bossen te beschermen.

  • Externe link: Demonstratie melden

    Een demonstratie is een groep mensen die bij elkaar komt om aandacht te vragen voor een gemeenschappelijk standpunt. Iedereen mag een demonstratie organiseren. De gemeente kan een demonstratie verbieden of bijvoorbeeld een andere plaats aanwijzen. Wilt u een demonstratie houden? Dan meldt u dat bij de gemeente

  • Externe link: Huwelijk in het buitenland

    Wilt u als Nederlander in het buitenland trouwen? U hebt dan voor sommige landen een ‘internationale verklaring van huwelijksbevoegdheid’ nodig.

  • Externe link: Bouwkavels

    De gemeente Hellendoorn biedt op diverse locaties woningbouwkavels te koop aan. Op deze bouwkavels kunt u binnen de geldende randvoorwaarden uw eigen woning realiseren. Voor de aankoop van deze kavels is geen sociale- of economische binding met de gemeente Hellendoorn vereist.

  • Externe link: Koopzondagen

    De winkels mogen in gemeente Hellendoorn alle zondagen open. De winkeliers, die van deze mogelijkheid gebruik (willen) maken, mogen hun winkels tussen 12.00 - 18.00 uur openen voor het publiek.

  • Externe link: Afvalcontainers

    We zamelen meerdere soorten afval huis-aan-huis in. Daarnaast staan er verzamelcontainers op centrale plaatsen (meestal bij supermarkten) en kunt u meerdere soorten afval kwijt op het afvalbrengpunt.

  • Externe link: Adresonderzoek

    De gemeente controleert of inwoners op het juiste adres ingeschreven staan. Staat er iemand ingeschreven op uw adres die er niet meer woont? Dan kunt u de gemeente vragen om een adresonderzoek te doen.

  • Externe link: Opvoedvragen

    Heeft u vragen over opvoeding of wilt u advies? Op de website van Loes vindt u praktische tips op het gebied van gezonde zwangerschap, bevalling en kraamtijd, opvoeden en gezond opgroeien.

  • Externe link: Op zoek naar personeel?

    Werkplein Twente kan u helpen en adviseren als u personeel zoekt. Werkplein Twente is een samenwerkingsverband tussen 14 Twentse gemeenten en het UWV.De adviseurs van Werkplein Twente kunnen u onder andere helpen bij: Tijdelijk en vast personeel vinden (werving en selectie) Personeel opleiden en bijscholen, ook toekomstig personeel Financiële regelingen en subsidies Sociaal ondernemen en SROI Ondersteuning van de gemeente…

  • Externe link: Melding vermoeden zorgfraude

    Het is belangrijk dat geld dat bestemd is voor zorg naar mensen gaat die het echt nodig hebben. Heeft u een vermoeden van zorgfraude? Bijvoorbeeld als u denkt dat er onjuist gebruik wordt gemaakt van het persoonsgebonden budget (pgb) of zorg in natura (zin). Meld dit dan via het online formulier. Iedereen mag een (anoniem) melding doen.  Melding vermoeden zorgfraude indienen

  • Externe link: Inkoop en aanbestedingen

    De gemeente Hellendoorn heeft een eigen inkoop- en aanbestedingsbeleid en vastgestelde algemene inkoopvoorwaarden. Hiermee willen we bereiken dat de gemeentelijke aanbestedingen en inkopen doelmatig en volgens de geldende wet- en regelgeving geschied. De gemeente voert een innovatief inkoop- en aanbestedingsbeleid. Wij werken daar waar mogelijk samen met buurgemeenten om te komen tot volume voordelen en kennisuitwisseling.

  • Externe link: Meldpunt slecht verhuurderschap

    De Wet goed verhuurderschap moet ongewenst gedrag van verhuurders tegengaan. Bijvoorbeeld te hoge borg vragen, oneerlijke servicekosten rekenen, discrimineren en bedreigen. In de wet staan regels waaraan alle verhuurders zich moeten houden. Werken verhuurders niet volgens die regels, dan kan de gemeente een waarschuwing of boete geven. Ook kunnen huurders ongewenst gedrag van verhuurders melden en bij de gemeente terecht met vragen.

  • Externe link: OZB en WOZ

    De gemeente heft onder andere de onroerendezaakbelasting (OZB). Voor de hoogte van de OZB kijken we naar de waarde van uw woning, bedrijfspand of grond. Deze waarde wordt de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) genoemd.

  • Externe link: Overlast van dieren

    Ongedierte kan voor overlast zorgen. Echter bestrijdt de gemeente geen ongedierte, daarvoor moet u naar een gespecialiseerd bedrijf. De gemeente geeft alleen advies bij overlast van ratten. Mocht de overlast worden veroorzaakt door een kapot gemeentelijk riool zal dit door de gemeente worden gerepareerd.