Zoekresultaten 1 - 50 van 253 resultaten

  • Externe link: Jeugdhulp

    Heeft u (algemene) vragen over het opgroeien of de opvoeding van uw kinderen? Dan kunt u contact opnemen met LOES.

  • Externe link: Attestatie de vita

    Met een attestatie de vita kunt u in het buitenland aantonen dat u in leven bent.

  • Externe link: Hulpvraag stellen

    U of uw contactpersoon meldt de hulpvraag bij de gemeente. Dit kan op drie manieren: Telefonisch Heeft u een hulpvraag, dan belt u met (0548) 630 000. We zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Digitaal Meld uw hulpvraag via het online formulier.U ontvangt binnen enkele dagen een schriftelijke bevestiging van uw melding van de…

  • Externe link: Grondwateroverlast

    De stand van het grondwater verandert regelmatig. Dat is normaal en kan soms leiden tot tijdelijke overlast. Een hoge grondwaterstand kan tijdelijke problemen geven, zoals water in kelders of kruipruimtes. Huiseigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het oplossen van deze overlast. Oorzaak ontdekken Als u regelmatig grondwateroverlast heeft, is het verstandig om contact te zoeken met uw buren. Controleer of zij…

  • Externe link: Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

    Een uittreksel Basisregistratie personen (BRP) is een officiële verklaring dat u bij de gemeente Hellendoorn staat ingeschreven als inwoner. Op het uittreksel staan een aantal standaard persoonsgegevens zoals uw naam en adres. Er zijn verschillende soorten uittreksels uit de BRP mogelijk. Afhankelijk van uw situatie kiest u het uittreksel dat u nodig heeft.

  • Externe link: Ruimtelijk initiatief

    Wilt u een groot bouwproject starten dat veel invloed heeft op de omgeving? En past uw plan niet binnen het omgevingsplan? Dan kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden, voordat u uw plan verder uitwerkt of een omgevingsvergunning aanvraagt.

  • Externe link: Wild kamperen

    Kamperen mag in Nederland alleen op campings of terreinen die daarvoor bestemd zijn. Daarbuiten kamperen heet ook wel wildkamperen. Wildkamperen mag niet zonder toestemming. Dit is om planten en dieren in bossen te beschermen.

  • Externe link: Demonstratie melden

    Een demonstratie is een groep mensen die bij elkaar komt om aandacht te vragen voor een gemeenschappelijk standpunt. Iedereen mag een demonstratie organiseren. De gemeente kan een demonstratie verbieden of bijvoorbeeld een andere plaats aanwijzen. Wilt u een demonstratie houden? Dan meldt u dat bij de gemeente

  • Externe link: Huwelijk in het buitenland

    Wilt u als Nederlander in het buitenland trouwen? U hebt dan voor sommige landen een ‘internationale verklaring van huwelijksbevoegdheid’ nodig.

  • Externe link: Bouwkavels

    De gemeente Hellendoorn biedt op diverse locaties woningbouwkavels te koop aan. Op deze bouwkavels kunt u binnen de geldende randvoorwaarden uw eigen woning realiseren. Voor de aankoop van deze kavels is geen sociale- of economische binding met de gemeente Hellendoorn vereist.

  • Externe link: Koopzondagen

    De winkels mogen in gemeente Hellendoorn alle zondagen open. De winkeliers, die van deze mogelijkheid gebruik (willen) maken, mogen hun winkels tussen 12.00 - 18.00 uur openen voor het publiek.

  • Externe link: Afvalcontainers

    We zamelen meerdere soorten afval huis-aan-huis in. Daarnaast staan er verzamelcontainers op centrale plaatsen (meestal bij supermarkten) en kunt u meerdere soorten afval kwijt op het afvalbrengpunt.

  • Externe link: Adresonderzoek

    De gemeente controleert of inwoners op het juiste adres ingeschreven staan. Staat er iemand ingeschreven op uw adres die er niet meer woont? Dan kunt u de gemeente vragen om een adresonderzoek te doen.

  • Externe link: Opvoedvragen

    Heeft u vragen over opvoeding of wilt u advies? Op de website van Loes vindt u praktische tips op het gebied van gezonde zwangerschap, bevalling en kraamtijd, opvoeden en gezond opgroeien.

  • Externe link: Op zoek naar personeel?

    Werkplein Twente kan u helpen en adviseren als u personeel zoekt. Werkplein Twente is een samenwerkingsverband tussen 14 Twentse gemeenten en het UWV.De adviseurs van Werkplein Twente kunnen u onder andere helpen bij: Tijdelijk en vast personeel vinden (werving en selectie) Personeel opleiden en bijscholen, ook toekomstig personeel Financiële regelingen en subsidies Sociaal ondernemen en SROI Ondersteuning van de gemeente…

  • Externe link: Melding vermoeden zorgfraude

    Het is belangrijk dat geld dat bestemd is voor zorg naar mensen gaat die het echt nodig hebben. Heeft u een vermoeden van zorgfraude? Bijvoorbeeld als u denkt dat er onjuist gebruik wordt gemaakt van het persoonsgebonden budget (pgb) of zorg in natura (zin). Meld dit dan via het online formulier. Iedereen mag een (anoniem) melding doen.  Melding vermoeden zorgfraude indienen

  • Externe link: Inkoop en aanbestedingen

    De gemeente Hellendoorn heeft een eigen inkoop- en aanbestedingsbeleid en vastgestelde algemene inkoopvoorwaarden. Hiermee willen we bereiken dat de gemeentelijke aanbestedingen en inkopen doelmatig en volgens de geldende wet- en regelgeving geschied. De gemeente voert een innovatief inkoop- en aanbestedingsbeleid. Wij werken daar waar mogelijk samen met buurgemeenten om te komen tot volume voordelen en kennisuitwisseling.

  • Externe link: Meldpunt slecht verhuurderschap

    De Wet goed verhuurderschap moet ongewenst gedrag van verhuurders tegengaan. Bijvoorbeeld te hoge borg vragen, oneerlijke servicekosten rekenen, discrimineren en bedreigen. In de wet staan regels waaraan alle verhuurders zich moeten houden. Werken verhuurders niet volgens die regels, dan kan de gemeente een waarschuwing of boete geven. Ook kunnen huurders ongewenst gedrag van verhuurders melden en bij de gemeente terecht met vragen.

  • Externe link: OZB en WOZ

    De gemeente heft onder andere de onroerendezaakbelasting (OZB). Voor de hoogte van de OZB kijken we naar de waarde van uw woning, bedrijfspand of grond. Deze waarde wordt de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) genoemd.

  • Externe link: Overlast van dieren

    Ongedierte kan voor overlast zorgen. Echter bestrijdt de gemeente geen ongedierte, daarvoor moet u naar een gespecialiseerd bedrijf. De gemeente geeft alleen advies bij overlast van ratten. Mocht de overlast worden veroorzaakt door een kapot gemeentelijk riool zal dit door de gemeente worden gerepareerd.

  • Externe link: Bijstandsuitkering aanvragen

    Als u te weinig geld heeft om van te leven, krijgt u misschien een bijstandsuitkering. Om een bijstandsuitkering te krijgen, moeten uw inkomen en eigen vermogen onder de bijstandsgrens liggen. Eigen vermogen is bijvoorbeeld uw huis, auto en spaargeld. Een bijstandsuitkering ontvangt u totdat u weer genoeg inkomen heeft.

  • Externe link: Leerplicht en kwalificatieplicht

    Kinderen van 5 tot 16 jaar zijn leerplichtig. Jongeren tussen de 16 en 18 jaar die nog geen startkwalificatie hebben behaald zijn kwalificatieplichtig.

  • Externe link: Uittreksel burgerlijke stand aanvragen

    Een uittreksel, afschrift of akte kunt u digitaal aanvragen. Er zijn verschillende uittreksels mogelijk. Denk hierbij aan: een uittreksel uit het echtscheidings-, geboorte-, huwelijks- en/of overlijdensregister.

  • Externe link: Kosten gemeentelijke begraafplaats

    Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met een overlijden. De eerste beslissing die u neemt is of u voor een begrafenis of crematie kiest. Een uitvaartondernemer kan u helpen bij deze keuze.

  • Externe link: Naamswijziging

    Wilt u uw voornaam en/of achternaam veranderen, dan dient u een verzoek tot naamswijziging in bij de Dienst Justis van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

  • Externe link: Schuldhulpverlening

    Wordt het lastig om alle rekeningen te betalen? Of moet u rondkomen met minder inkomen door ziekte, ontslag of echtscheiding? Misschien heeft u geen zicht op uw inkomsten en uitgaven? U weet dat er iets moet gebeuren, maar wat? Weet dan dat u niet de enige bent met deze problemen.

  • Externe link: Begeleiding voor schoolverlater aanvragen

    Stopt u met school, maar heeft u nog geen diploma? Vraag begeleiding aan bij de gemeente of het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt (RMC).

  • Externe link: Parkeren op de Sallandse Heuvelrug

    Wilt u parkeren op de Sallandse Heuvelrug nabij het uitzichtpunt Noetselerberg? Dat kan met een gehandicaptenparkeerkaart of een parkeervergunning voor 65+-ers. Parkeervergunning voor 65+-ers Op de Sallandse Heuvelrug zijn elf parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Hier kunt u staan met een vergunning. De vergunning is op kenteken en geldt voor een bestuurder of passagier. Jaarvergunning voor 65+-ers Een jaarvergunning voor 65+-ers voor…

  • Externe link: Eigen bijdrage Wmo

    Voor hulp of ondersteuning vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) betaalt u in veel gevallen een eigen bijdrage. Het maakt niet uit hoeveel u verdient of hoeveel eigen vermogen u heeft.

  • Externe link: Bijstandsuitkering voor jongeren

    De bijstand voor jongeren is voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar zonder werk of opleiding. U moet eerst zelf 4 weken op zoek naar een baan of opleiding. Pas als dat niet lukt, kunt u een bijstandsuitkering krijgen. De gemeente controleert of u voldoende uw best heeft gedaan.

  • Externe link: Asbest

    Denkt u dat u asbest in uw woning of schuur heeft? Voor het verwijderen van asbest bestaan speciale regels.

  • Externe link: Grof afval laten ophalen

    Grof afval kunt u zelf wegbrengen naar het Afvalbrengpunt, maar u kunt het afval ook laten ophalen. Dit geldt zowel voor grof huishoudelijk afval als grof tuinafval.

  • Externe link: Afvalsoorten inleveren

    Heeft u grofvuil dat u wilt laten ophalen? Wilt u een melding doen over een volle ondergrondse container? Of is uw rolemmer niet geleegd? Alle informatie over afval vindt u hier.

  • Externe link: Speelterreinen

    De gemeente biedt speelruimtes voor kinderen van alle leeftijden. Een melding over een speelterrein of speeltoestel doet u bij de gemeente. Ook als het om overlast gaat. Bij dringende overlast belt u de politie.

  • Externe link: Subsidie accommodatie voor vrijwilligersorganisaties

    Een vrijwilligersorganisatie in de gemeente Hellendoorn kan een verzoek indienen om voor accommodatiesubsidie in aanmerking te komen. Dit is een eenmalige bijdrage aan de bouw van een accommodatie of (ver)bouw van een accommodatie na dertig jaar. De aanvraag moet worden gedaan door een penningmeester, voorzitter of secretaris van de vereniging waarvoor de subsidie is bedoeld. 

  • Externe link: Kindermishandeling, huiselijk geweld en mensenhandel

    Huiselijk geweld en kindermishandeling hebben grote impact op het leven van alle betrokkenen. Het stoppen van het geweld lukt meestal niet zonder hulp. Daarom moeten we elkaar steunen en helpen.

  • Externe link: Gesloten bodemwarmte-installatie melden

    Wilt u uw gebouw in de winter verwarmen en in de zomer koelen? Hiervoor kunt u een gesloten bodemwarmte-installatie aanleggen. Vaak is het voldoende dit te melden bij de gemeente.

  • Externe link: Toezicht op en handhaving van openbare orde

    BOA's en wijkagenten houden toezicht op de openbare orde in onze gemeente.

  • Externe link: Vrijwilligersverzekering

    Om vrijwilligerswerk te ondersteunen heeft de gemeente Hellendoorn een collectieve vrijwilligersverzekering bij Centraal Beheer Achmea afgesloten. Hierdoor zijn alle vrijwilligers die in onze gemeente vrijwilligerswerk verrichten automatisch verzekerd. Aanmelden voor deze verzekering is niet nodig.

  • Externe link: Subsidieregister

    Hier vindt u de subsidies die zijn verleend door gemeente Hellendoorn. Ook vindt u in het overzicht de afgewezen en ingetrokken subsidie-aanvragen.

  • Externe link: Kadastrale gegevens opvragen

    Het Kadaster houdt gegevens bij van alle gebouwen en stukken grond in Nederland. Bijvoorbeeld wie de eigenaar of rechthebbende is, waar de erfgrens ligt, wat de oppervlakte van het perceel is en of er kabels in de grond liggen. U vindt deze gegevens op de website van het Kadaster.

  • Externe link: Gladheidsbestrijding

    Gladde wegen en fietspaden kunnen gevaarlijke situaties opleveren. We proberen om dit te voorkomen. Bijvoorbeeld door te strooien met zout of sneeuw van de weg te schuiven met sneeuwschuivers.

  • Externe link: Zorg en veiligheid

    Wanneer er sprake is van complexe zorg- en veiligheidscasuïstiek neemt de gemeente de regie. De complexe problematiek vraagt om een intensieve samenwerking tussen de netwerkpartners binnen zorg en veiligheid. Samen met de betrokkene wordt het probleem aangepakt en naar oplossingen gezocht.

  • Externe link: Parkeren grote voertuigen

    Voertuigen langer dan 6 meter en/of hoger dan 2,40 meter (lading inbegrepen) mogen in de bebouwde kom niet op straat worden geparkeerd.

  • Externe link: Kennismaken met sport

    Sporten is niet alleen gewoon leuk om te doen, sporten is ook goed voor je. Je blijft er gezond en fit bij en je leert hoe je kunt samenwerken en hoe je een goede winnaar en een goede verliezer kunt zijn. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!

  • Externe link: Verhuizen vanuit het buitenland

    Komt u vanuit het buitenland in de gemeente Hellendoorn wonen? En verblijft u langer dan 4 maanden in Nederland? Binnen 5 dagen na aankomst in Nederland doet u persoonlijk aangifte.

  • Externe link: Recreatiewoningen

    U mag niet wonen in een recreatiewoning, tenzij in het bestemmingsplan duidelijk staat aangegeven dat u er wel mag wonen. In enkele situaties is het wel toegestaan om er te wonen, dat is vastgelegd in het bestemmingsplan dat geldt voor de recreatiewoning. Tijdelijk bewoning De gemeente Hellendoorn biedt de mogelijkheid om een recreatiewoning tijdelijk te bewonen vanwege de verbouw van…

  • Externe link: Regelgeving en verordeningen

    Belastingen (inclusief leges) Bezwaren/klachten Burgerzaken Economie Financiën Gemeentelijke organisatie Milieu Onderwijs Openbare orde Participatie Personeel Ruimtelijk domein Sociaal domein Subsidies Verkeer

  • Externe link: Afvalpas

    Elk huishouden in de gemeente Hellendoorn heeft een gemeentelijke afvalpas ontvangen waarmee u toegang krijgt tot het afvalbrengpunt (ABP). Bewaar deze pas goed en neem deze telkens mee als u iets naar het ABP brengt. Het pasje is adresgebonden en registreert hoeveel afval u hebt aangeboden.

  • Externe link: Subsidies vinden van provincie, rijk en fondsen

    Niet alleen de gemeente biedt subsidies. Ook het rijk, de provincie en verschillende fondsen hebben regelingen waar u misschien gebruik van kunt maken.