Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

  • Geld of spullen inzamelen voor een goed doel

    Als u een collecte of (kleding)inzamelactie wilt houden, heeft u een collectevergunning nodig.

  • Bijstandsuitkering aanvragen

    Als u te weinig geld heeft om van te leven, komt u misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering. U ontvangt dan een geldbedrag dat uw inkomen aanvult tot het bestaansminimum. U ontvangt een bijstandsuitkering totdat u zelf weer voldoende inkomen heeft. 

  • Rioolaansluiting aanvragen

    Gaat u een nieuw huis of bedrijfsgebouw bouwen en wilt u een aansluiting op de riolering of drainage aanleggen of vervangen? Vraag dan op tijd een rioolaansluiting aan voor het lozen van (huishoudelijk) afvalwater, regen- of grondwater.

    Nieuwe aansluitingen zijn volledig voor rekening van de eigenaar/bewoner en moeten zes weken voor uitvoering schriftelijk worden ingediend. Tijdens deze periode zal de gemeente beoordelen of de aansluiting daadwerkelijk mogelijk is. Indien er sprake blijkt te zijn van vervuilde grond is deze periode niet van toepassing en zal team riolering contact met u opnemen. 

  • Afspraak maken grofvuil ophalen

    Grof huishoudelijk afval is al het afval dat te groot of te zwaar is om als huishoudelijk restafval aan de inzameldienst aan te bieden. Door grof afval gescheiden in te leveren, kunnen weer nieuwe producten gemaakt worden. Dit bespaart grondstoffen en energie en levert minder milieuvervuiling op.

    U kunt grof huishoudelijk afval, wit- en bruingoed en tuinafval tegen betaling op laten halen of zelf kosteloos wegbrengen naar het Afvalbrengstation. Voor het wegbrengen van afval naar het Afvalbrengstation kunt u gebruik maken van de gratis elektrische bakfiets.

    Op de pagina Soorten afval leest u hoe u verschillende soorten afval kunt aanbieden.

    Verbouwingsafval

    Verbouwingsafval wordt niet opgehaald. Voorbeelden van verbouwingsafval zijn: grond, zand, steen, glas, keukenkasten, aanrechten, deuren, bielzen, schuttingen, tegels en ander afval dat vrijkomt bij een verbouwing van huis en tuinen.

    U kunt tot één kubieke meter per maand verbouwingsafval gratis naar het Afvalbrengstation brengen. In de Tarieventabel afvalinzameling bekijkt u de kosten als u meer dan één kubieke meter per maand aan verbouwingsafval inlevert. U kunt uw verbouwingsafval ook door een commerciële partij laten ophalen.

  • Venten

    Onder venten wordt verstaan: mobiel te koop aanbieden, verkopen of afleveren van goederen of diensten, in de openbare ruimte of aan huis. Op de plekken waar venten is toegestaan, heeft u geen vergunning nodig. 

    Venten is niet toegestaan op de volgende locaties:

    • het Stadshart, het gebied gelegen tussen Keizer Karelweg en Van Heuven Goedhartlaan (met in begrip van busstation en eindhalte metro)
    • winkelcentrum Groenhof
    • winkelcentrum Westwijk
    • winkelcentrum Kostverlorenhof
    • winkelcentrum Bankras
    • winkelcentrum Middenhoven
    • winkelcentrum Waardhuizen
    • alle metrohaltes binnen de grenzen van Amstelveen
    • op de weekmarkt

    Voor alle overige gebieden in Amstelveen heeft u geen vergunning nodig om te venten. De regels rond venten zijn vastgelegd in artikel 5:15 van de Algemene Plaatselijke Verordening Amstelveen.

    Als u langer dan tien minuten op dezelfde plek staat, zonder een klant te bedienen, is er sprake van het innemen van een standplaats. U moet dan een standplaatsvergunning aanvragen.

  • Nadere regels subsidiĆ«ring duurzaamheidsinvesteringen in sportaccommodaties

    De gemeente Amstelveen stelt ook voor de jaren 2024-2027 subsidie beschikbaar. De subsidie is bedoeld om sportverenigingen met een eigen accommodatie te stimuleren te investeren in duurzaamheid en toegankelijkheid.

    Per jaar is er € 100.000,- subsidie beschikbaar, waarbij de sportvereniging voor maximaal een derde van de opgenomen duurzaamheidsinvesteringen subsidie kan aanvragen.

    De gemeente Amstelveen heeft voor deze subsidieregel aansluiting gezocht bij de landelijke regeling ‘Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ (BOSA). Hier bestaat de mogelijkheid voor sportverenigingen om een aanvullende subsidie aan te vragen van 20% van de duurzaamheidsinvesteringen in de sportaccommodatie (bovenop de subsidie van 20% voor de compensatie van de btw). De gemeente hanteert dezelfde duurzaamheids- en toegankelijkheidscriteria als in de BOSA, zodat sportverenigingen van beide regelingen gebruik kunnen maken.

  • Voorrang op huurwoningen voor leraren en zorgpersoneel in Amstelveen

    In samenwerking met woningcorporatie Eigen Haard dertig sociale huurwoningen toegewezen aan zorg- en primair onderwijsmedewerkers die voor deze regeling in aanmerking komen. Aanmelden kon van 1 februari t/m 31 maart 2024. 

    De Voorrangsregeling Beroepsgroepen is ingevoerd om deze medewerkers met een huisvestingsprobleem voorrang te geven op een sociale huurwoning. Kandidaten kunnen zich aanmelden indien zij werkzaam zijn bij een zorg- of onderwijsinstelling in de gemeente Amstelveen.