Zoekresultaat 1 - 10 van 18 resultaten

  • Subsidie voor wijkplatforms

    Wijkplatforms kunnen subsidie aanvragen voor kosten voor bijvoorbeeld zaalhuur, communicatie of het organiseren van activiteiten voor de wijk. Wilt u dit jaar subsidie ontvangen, dan vraagt u de subsidie aan voor 1 oktober van dit jaar. Wilt u een aanvraag doen voor volgend jaar, dan vraagt u aan vanaf 1 november van dit jaar.

  • Brievenbussticker

    Zonder sticker op uw brievenbus ontvangt u wel huis-aan-huisbladen maar geen ongeadresseerde reclame. U vraagt een nee-neesticker aan als u ook geen huis-aan-huisbladen wilt. Of een ja-jasticker als u wel reclame wilt. U haalt de sticker op in de publiekshal.

  • Groenplek of fietsrek

    U wilt meer groen of een fietsrek in uw straat. U kunt een aanvraag doen om een parkeerplaats om te ruilen voor een plantenbak of een fietsrek. Dit kan alleen in straten waar de huizen geen voortuin of achterom hebben. Uw buren in de straat moeten instemmen met het plan.

  • Parkeervergunning voor uw bezoek

    Met een parkeervergunning voor bezoekers koopt u voordelig parkeertegoed waarmee uw bezoek bij u in de buurt kan parkeren. U kunt een parkeervergunning voor bezoekers aanvragen als u woont in parkeerzone Centrum, Noord, Zuid, Oost of West.

  • Subsidie cultuur

    Als culturele organisatie kunt u subsidie aanvragen bij het Cultuurstimuleringsfonds. Dit kan voor een project op het gebied van kunst, cultuur, cultuureducatie en talentontwikkeling. Deze projecten mogen geen winst maken of een religieus of goed doel hebben. Bent u professioneel cultuurmaker in meerdere kunstdisciplines en woont u in Haarlem? Dan kunt u voor de ondersteuning van uw beroepspraktijk subsidie aanvragen. Aanvragen voor projecten en ondersteuning beroepspraktijk kunt u indienen tot 14 mei 2024.

  • Leefstraat organiseren

    Als u samen met buren een leefstraat wilt organiseren is daar een aantal voorwaarden aan verbonden. De bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de leefstraat en alle buren moeten instemmen met de plannen. Voor het inrichten van een leefstraat kunt u subsidie aanvragen. Het plannen en aanvragen van een leefstraat kost minimaal 2 maanden, dus begin op tijd.

  • Energietoeslag

    Als u een laag inkomen hebt, kunt u ook voor 2023 een toeslag krijgen voor uw energiekosten. Hebt u een HaarlemPas (2023) en bent u hoofdbewoner op uw adres. Dan hebben wij de toeslag al op uw rekening gestort. Hebt u de energietoeslag 2023 niet ontvangen en hebt u een laag inkomen? Vraag de energietoeslag dan aan tot en met 30 augustus 2024.

  • Ontheffing voorwerp in de openbare ruimte plaatsen

    Plaatst u een voorwerp voor bouwwerkzaamheden op de openbare weg, dan hebt u meestal een ontheffing nodig. In ieder geval voor kranen, hoogwerkers en (bouw)liften. En voor het plaatsen van een verhuis- of vrachtwagen waardoor de weg wordt geblokkeerd. En voor steigers en andere voorwerpen als die gedurende lange tijd staan. U vraagt de ontheffing minstens 3 weken van te voren online aan. Is er bij uw aanvraag een verkeersplan nodig, dan uploadt u dit plan bij deze aanvraag en tegelijk in platform LTC-TVM.

  • Graven in verontreinigde grond

    U wilt graven in verontreinigde grond of een bodemsanering uitvoeren? Meestal meldt u dit bij het Omgevingsloket. Op een aantal locaties geldt overgangsrecht en is de Wet Bodembescherming nog van kracht. Gaat u graven of saneren op een overgangsrechtlocatie, stuur ons dan een mail. De overgangslocaties ziet u op de kaart, onder kaartlaag Overgangsrecht.

  • Vaste standplaatsvergunning

    U hebt een vaste standplaatsvergunning nodig als u voor een langere periode iets wilt verkopen uit een kraam of wagen langs de weg. Voor standplaatsen op gemeentegrond zijn er aangewezen locaties. Als er een locatie is vrijgekomen, maken we dat bekend op overheid.nl en in vakbladen De Koopman en Marktvisie. Daarin staat ook hoe u kunt reageren. Een standplaats op eigen terrein vraagt u online aan.