Zoekresultaat 1 - 3 van 3 resultaten

  • PMD (Plastic- en Metalenverpakkingen en Drinkpakken)

    Metalen verpakkingen kunt u samen met de plastic verpakkingen en kartonnen drinkpakken kwijt in de speciale PMD-zak of in de verzamelcontainers op de milieustraat. U gooit metalen verpakkingen dus niet meer bij het restafval.

  • Stembureaus

    In de gemeente Kapelle kunt u kiezen in welk stembureau u gaat stemmen. De stembureaus zijn op 6 juni 2024 geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mindervaliden.

  • De geschiedenis van de Franse Herdenking

    Sinds 1950 wordt jaarlijks een herdenking gehouden. Vanaf 2003 wordt dit gedaan op of omstreeks 16 mei, de dag dat de Franse generaal Deslaurens sneuvelde bij de aftocht van zijn troepen van Vlissingen naar Breskens. De herdenking wordt georganiseerd door de gemeente Kapelle, in overleg met de Franse Ambassade in Nederland en het Comité du Souvenir Français. Bij de ceremonie zijn de ambassadeurs of consuls van Frankrijk en Marokko aanwezig, vertegenwoordigers van de Nederlandse Strijdkrachten, militaire attachés van diverse landen, veteranenorganisaties en Franse en Marokkaanse organisaties.