Zoekresultaat 1 - 10 van 29 resultaten

 • Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen of verlengen

  Bent u gehandicapt? Kunt u daardoor niet meer dan 100 meter zelfstandig lopen? En is deze beperking minstens 6 maanden of langer? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerkaart voor een bestuurder aanvragen. Kunt u naast de korte loopafstand vanwege uw handicap niet zonder continue begeleiding van een bestuurder, dan kunt u een gehandicaptenparkeerkaart voor een passagier aanvragen. Bent u permanent en volledig rolstoelgebonden dan kunt u beide kaarten aanvragen.

 • Bouwen of verbouwen / Omgevingsvergunning

  Wilt u in of om uw woning of bedrijf gaan bouwen, verbouwen of iets anders in uw omgeving veranderen? Bijvoorbeeld een boom kappen, een dakkapel aanbrengen, tijdelijk een eco-toilet/bouwkeet/ puin- of zeecontainer wilt plaatsen op of aan de weg of een monument verbouwen of slopen? Of wilt u reclame aanbrengen in de openbare ruimte? Dan hebt u in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig.

 • Belastingen algemeen

  De gemeente heft verschillende soorten belastingen, zoals toeristenbelasting, afvalstoffenheffing, rioolheffing en OZB. U vindt hier wat de belasting kosten zijn en hoe u een automatisch incasso of een betalingsregeling aanvraagt.

 • Gladheidsbestrijding

  Als het door weersomstandigheden glad wordt, gaat de gemeente strooien. Ook begint de gemeente vanaf de eerste sneeuwval met schuiven en strooien, ook ’s nachts en als het noodzakelijk is in het weekend.

 • Individuele inkomenstoeslag

  Heeft u al langere tijd een laag inkomen en verwacht u hierin geen verbetering? Dan kunt u misschien een aanvulling krijgen. De individuele inkomenstoeslag (iit) is een bijdrage die één keer in de 12 maanden kan worden toegekend. Aanvraagformulier individuele inkomenstoeslag

 • Publicatie ambtshalve uitgeschreven personen

  De gemeente Stede Broec publiceert de gegevens van inwoners die worden uitgeschreven uit de basisregistratie personen omdat zij met onbekende bestemming zijn vertrokken. Vertrokken naar onbekende bestemming Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening is gebleken dat onderstaande persoon/personen niet woonachtig is/zijn op het adres waar hij/zij in de Basisregistratie Personen (BRP) staat/staan ingeschreven. Het college van burgemeester en wethouders van…

 • Identiteitskaart aanvragen

  Het aanvragen en ophalen van een paspoort of identiteitskaart doet u zelf. U doet dit bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

 • Meedoen-regeling

  Doel van de Meedoen-regeling is om ervoor te zorgen dat minima kunnen deelnemen aan sociaal-culturele activiteiten en de maatschappij.

 • Eigenaar gezocht

  Het college van burgemeester en wethouders van Stede Broec maakt bekend, dat zij voornemens is om via het toepassen van bestuursdwang de volgende objecten te verwijderen: PlaatsAdresObjectDatum stickerPublicatiedatumBovenkarspelKrelagehof t.h.v. nr.16aanhanger03-04-202408-04-2024BovenkarspelWaterlelie t.h.v. nr. 18boottrailer03-04-202408-04-2024BovenkarspelKrelagehof t.h.v. nr. 17aanhanger (zwart)03-04-202408-04-2024BovenkarspelKrelagehof t.h.v. nr. 16camper (Hobby)03-04-202408-04-2024GrootebroekHertog Albrechtstraat t.h.v. nr. 322aanhanger (wit)03-04-202408-04-2024GrootebroekZesstedenweg t.h.v. nr. 289herenfiets (zwart)03-04-202408-04-2024GrootebroekBeukenlaan t.h.v. nr. 60boot (blauw)04-04-202408-04-2024 op alle objecten is door de…

 • Computerregeling

  Heeft uw kind een computer nodig voor school en kunt u dit niet betalen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. Alleen de kosten die gemaakt zijn voor dit doel worden vergoed. Daarom worden de kosten uitbetaald op basis van declaratie.  Aanvraag computerregeling