Zoekresultaat 1 - 10 van 45 resultaten

 • Tellen van de stemmen

  Het tellen van de stemmen is openbaar. Hieronder leest u waar en wanneer de stemmen geteld worden.

 • Liander versterkt elektriciteitsnetwerk

  We gebruiken en leveren met z'n allen steeds meer stroom. Denk hierbij aan elektrische auto's, warmtepompen en zonnepanelen. Hierdoor raakt het stroomnet vol. Netbeheerder Liander versterkt daarom op verschillende plekken het elektriciteitsnetwerk.

 • Rijbewijs aanvragen

  Een rijbewijs aanvragen en afhalen doet u persoonlijk. Maak hiervoor een afspraak of vraag het rijbewijs online aan.

 • Starterslening

  Voor het eerst een eigen huis kopen? Door de strengere hypotheekeisen en de hoge huizenprijzen is het voor starters moeilijk om hun hypotheek rond te krijgen. De gemeente Zevenaar wil starters op de woningmarkt stimuleren om hun eerste woning aan te schaffen in de gemeente. Daarom heeft de gemeente Zevenaar de Starterslening beschikbaar.

 • Rijbewijs online verlengen

  Wilt u uw rijbewijs verlengen, een categorie laten toevoegen of een her-afgifte na opheffing ongeldigverklaring aanvragen? Dat kan bij de RDW nu ook online.

 • Jeugdlintje

  Het jeugdlintje is een jaarlijkse onderscheiding voor jonge inwoners die zich belangeloos inzetten voor een ander of helpen de gemeente mooier te maken.

 • Herontwikkeling Markt 8

  Het pand van de voormalige bibliotheek aan de Markt 8 in Lobith heeft al enige tijd een andere functie. Het pand voldoet niet meer aan de huidige wensen en eisen. Daarom gaan we dit pand verkopen en krijgt deze locatie een andere invulling. Op deze manier kunnen we dit deel van de wijk een nieuw leven inblazen.

 • Leerlingenvervoer

  Als ouder bent u verantwoordelijk dat uw kind elke dag op school komt. U brengt uw kind of uw kind gaat zelfstandig naar school. In sommige situaties lukt dat niet, bijvoorbeeld als de meest toegankelijke school ver weg is of als uw kind een structurele handicap heeft. Mogelijk kan de gemeente u dan ondersteunen door een vorm van leerlingenvervoer. Een consulent leerlingenvervoer onderzoekt of uw kind kan leren om zelfstandig naar school te reizen, op de fiets of met openbaar vervoer. Als dit zo is, kan het zijn dat u voor (gedeeltelijke) onkostenvergoeding in aanmerking komt. Als uw kind structureel gehandicapt is en hierdoor niet zelfstandig of onder begeleiding kan reizen, kan aangepast taxi vervoer (AVAN) worden ingezet. De beoordelingscriteria van het leerlingenvervoer zijn verschillend voor de basisschool en middelbare school.

 • Exploitatievergunning

  Wilt u een horecaonderneming starten of overnemen? Dan heeft u heeft een exploitatievergunning nodig. Het is niet toegestaan om een horecabedrijf te exploiteren zonder vergunning.

 • Ongedierte

  Heeft u last van ongedierte in en rondom huis, dan bent u altijd zelf verantwoordelijk voor de bestrijding of het wegnemen van de overlast. Het gaat om ongedierte zoals muizen, ratten, wespen en kakkerlakken.