Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

 • Bezwaar WOZ-waarde of opgelegde belasting

  Bezwaar maken als u het niet eens bent met de hoogte van de WOZ-waarde of u vindt dat u ten onrechte een bepaalde belasting is opgelegd.

 • Verloren en gevonden voorwerpen

  Op verlorenofgevonden.nl kijkt u of uw voorwerp gevonden is. Als uw voorwerp gestolen is, doet u altijd eerst aangifte bij de politie.

 • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

  Online aanvraag is goedkoper dan aan de balie. Werkgever start de procedure en werknemer controleert de aanvraag. Binnen 4 weken reactie.

 • Leerlingenvervoer

    Zit uw kind op een school voor speciaal basisonderwijs of op een school voor speciaal onderwijs? Dan kunt u als ouder of verzorger in bepaalde gevallen een vergoeding krijgen voor leerlingenvervoer van en naar school. Dit kan een vergoeding zijn voor fiets, voor openbaar vervoer, eigen vervoer (auto) of in de vorm van aangepast vervoer, zoals met taxi(bus). Onder bepaalde voorwaarden is het ook mogelijk vergoeding van de kosten van openbaar vervoer of eigen vervoer te krijgen wanneer uw kind een basisschool bezoekt met een godsdienstige of levensbeschouwelijke grondslag. Lukt de aanvraag niet? Vraag dan hulp bij Stroomlijn. Zij behandelen de aanvragen voor de gemeente. Per e-mail leerlingenvervoer@stroomlijn.nl of op telefoonnummer 088 505 85 55.     Voorwaarden Uw kind kan in aanmerking komen voor leerlingenvervoer wanneer: de dichtstbijzijnde school voor speciaal basisonderwijs meer dan 2 kilometer van huis vandaan is de dichtstbijzijnde school voor basisonderwijs op godsdienstige of levensbeschouwelijke grondslag meer dan 6 kilometer van huis vandaan is Voor speciaal onderwijs is er geen kilometergrens. Wetgeving Beslissingen over het aanvragen van leerlingenvervoer zijn gebaseerd op onderstaande wetgeving. Bekijk hier de wet-regelgeving voor leerlingenvervoer Aanvragen Via onderstaande link kunt u een digitale aanvraag indienen voor leerlingenvervoer 2024 - 2025: Digitale aanvraag indienen leerlingenvervoer Uitleg over het digitaal aanvragen van leerlingenvervoer Benodigde documenten Heeft u een vervoersverklaring van school en/of andere documenten die nodig zijn voor het beoordelen van de aanvraag? Dan kunt u deze toevoegen in het digitale formulier. Afhandeling De gemeente is verplicht binnen 8 weken een beslissing op uw aanvraag nemen. Deze termijn mogen wij met maximaal 4 weken verlengen. Soms is dit nodig, bijvoorbeeld als de leerling gekeurd moet worden of als er meer informatie nodig is. U ontvangt hiervan schriftelijk bericht. Wij doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk onze beslissing toe te sturen. Contact Staat uw vraag er niet bij? Neem dan met vragen, opmerkingen, klachten of wijzigingen over leerlingenvervoer contact op met Stroomlijn. Dat kan via: de website www.stroomlijn.nl telefonisch op nummer 088 505 85 55 of per e-mail leerlingenvervoer@stroomlijn.nl Uw aanvraag voor leerlingenvervoer gaat wel via de website van de gemeente Zwijndrecht.      

 • Ondersteuningsverklaring voor politieke partij

  Op donderdag 6 juni 2024 is de verkiezing voor het Europees Parlement. Als u mag stemmen, dan kunt u een ondersteuningsverklaring geven. Dit mag aan 1 politieke partij en alleen in de gemeente waar u woont.

 • Briefadres aanvragen

  U mag in bijzondere situaties een briefadres aanvragen, bijvoorbeeld wanneer u in een bepaalde zorginstelling woont. Dit kan niet op een postbusnummer.

 • Melding openbare ruimte

  Via Fixi maakt u bij ons een melding over de openbare ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kapotte lantaarnpaal, een gat in het wegdek of een omgevallen boom. Ook overlast kunt u (anoniem) melden via Fixi.

 • DigiD aanvragen

  Via DigiD controleren Nederlandse instanties iemands identiteit. Een soort digitaal paspoort met een unieke code waarmee u zaken regelt.

 • Afspraak maken

  Kunt u uw zaken niet online regelen? Maak dan een afspraak.

 • Campagne voeren voor politieke partijen

  Informatie voor politieke partijen om campagne te voeren voor de Europees Parlementsverkiezing.