Zoekresultaat 1 - 10 van 13 resultaten

 • Keuze dubbele of gecombineerde achternaam

  Het hebben van een achternaam is belangrijk. Het zegt iets over wie u bent en bij wie u hoort. Daarom zijn de mogelijkheden voor het kiezen van een achternaam vanaf 1 januari 2024 uitgebreid. Ouders hebben vanaf dat moment ook de mogelijkheid om te kiezen voor een combinatie van hun beide achternamen als achternaam voor hun kind. 

 • Reclamedrukwerk: ja of nee

  In Arnhem krijgt u alleen ongeadresseerd reclamedrukwerk als u een Ja-sticker op uw brievenbus plakt. Op deze manier gaan we papierverspilling tegen. 

 • Eerste inschrijving in Nederland

  Verhuist u voor het eerst vanuit het buitenland naar Nederland en bent u van plan om hier minstens 4 maanden te blijven wonen? Dan moet u zich persoonlijk laten inschrijven bij de gemeente. Dit moet binnen 5 dagen na aankomst.

 • Subsidieregeling Non-formele educatie

  Maatschappelijke organisaties die educatietrajecten aanbieden aan laaggeletterden, kunnen daarvoor een subsidie aanvragen. Het gaat hierbij om non-formeel (niet-diplomagericht), laagdrempelig aanbod. Daarin werken inwoners aan hun taal-, reken- of digitale vaardigheden.

 • Toegankelijkheidsfonds

  We willen dat Arnhem een gastvrije stad is. Een stad waarin inwoners en bezoekers met een beperking zoveel mogelijk (zelfstandig) winkel-, horecapanden of diensten kunnen betreden én online gebruik kunnen maken van hun websites. Om dit te bevorderen heeft de gemeente Arnhem het toegankelijkheidfonds opgericht. 

 • Garantstelling of logiesverstrekking

  Wilt u iemand uit het buitenland uitnodigen die een visum voor kort verblijf nodig heeft? Dan heeft u een ‘Bewijs van Garantstelling of logiesverstrekking’ nodig. Met een garantstelling verklaart u dat u garant staat voor de eventuele kosten van het verblijf.

 • Laadpaal elektrisch rijden aanvragen

  In Arnhem worden de komende jaren openbare laadpalen geplaatst. We doen dit samen met Vattenfall InCharge. Daarmee zorgen we ervoor dat we opladen met groene stroom van Nederlandse windmolens.

 • Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

  Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) is een officiële verklaring waarop uw naam, geboortedatum, adres en woonplaats staan.

 • Verklaring Omtrent het Gedrag

  Voor sommige beroepen heeft u een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG) nodig. Dit is een bewijs van goed gedrag, afgegeven door Dienst Justis. Een VOG kunt u online of aan de balie aanvragen. 

 • Europese gehandicaptenparkeerkaart

  Met een Europese gehandicaptenparkeerkaart mag u in Arnhem gratis parkeren op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. Ook mag u gratis parkeren in de betaalde parkeervakken op straat als uw kenteken is aangemeld. In de parkeergarages moet u wel betalen.