Zoekresultaat 1 - 10 van 42 resultaten

 • Extract from the Register of Non-Residents

  Do you live abroad and do you need an extract from the Register of Non-Residents (RNI)? Do you need an extract with emigration details? Or you no longer have a citizen service number (BSN)? You can apply for an extract from the RNI.

 • Trouwen

  Wilt u in Breda een huwelijk of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan meldt u dit vooraf bij de gemeente Breda. U hoeft niet in Breda te wonen om er te kunnen trouwen of een partnerschap te laten registreren.

 • Geboorteaangifte

  Als u een kind hebt gekregen, moet u binnen 3 dagen geboorteaangifte doen. U doet de aangifte in de gemeente waar het kind geboren is. U maakt hiervoor een afspraak. Aangifte van een geboorte wordt gedaan door de vader, moeder of duomoeder van het kind of door iemand anders die bij de geboorte van het kind aanwezig is geweest.

 • Afvalpas

  Met een afvalpas opent u de ondergrondse container voor restafval. Om de ondergrondse restcontainer te openen legt u de pas op het display. Is uw pas kwijt of beschadigd, werkt de pas niet, of is er na verhuizing geen pas in het huis achtergelaten? Vraag een nieuwe pas aan.

 • Aangifte van overlijden

  Aangifte van overlijden gebeurt in de gemeente van overlijden. Meestal regelt de uitvaartverzorger dit. Als u zelf aangifte doet van overlijden, maak dan een afspraak bij de gemeente.

 • Hout

  Hout uit de inboedel van een woning zoals bijvoorbeeld laminaat of houten meubelen. U kunt dit hout gratis inleveren bij het milieustation of laten ophalen.

 • Legaliseren handtekening

  Als u moet bewijzen dat uw handtekening op een Nederlands document van u is, kunt u die in iedere gemeente in Nederland laten legaliseren. U zet dan bij de gemeente uw handtekening op het document. De gemeente bevestigt met een stempel dat dit dezelfde handtekening is als die op uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs staat.

 • Office address and opening hours

  visiting address and opening hours

 • Bouw- en sloopafval

  Bouw- en sloopafval is afval dat ontstaat bij (ver)bouwen of slopen, zoals schone grond, kunststof, steen, hout of zand. U kunt bouw- en sloopafval gratis inleveren bij het milieustation, of u laat het bouw- en sloopafval in een BigBag ophalen door de gemeente. Een BigBag kost € 68,20.

 • Beschermd wonen

  Inwoners van de gemeente Breda, of inwoners buiten de regio Breda, kunnen bij Zorg voor elkaar Breda in gesprek over Beschermd wonen. U belt met Zorg voor elkaar Breda, maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9.00 – 17.00 uur op telefoonnummer (076) 525 15 15.