Zoekresultaat 1 - 10 van 20 resultaten

 • Openbare laadpaal

  Inwoners, ondernemers en werknemers kunnen een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente. Na goedkeuring van een aanvraag plaatst energiebedrijf Vattenfall de laadpaal.

 • Hulp bij onderwijs

  Het is belangrijk dat kinderen en jongeren zich goed kunnen ontwikkelen. Onderwijs speelt daarbij een belangrijke rol. Voor vragen over onderwijs kunt u in de eerste plaats bij de scholen terecht. Komt u er zelf niet uit, dan kunt u ook de Wijkwijzer om hulp vragen.

 • Handhaving

  De gemeente controleert of iedereen zich aan de regels houdt. Dit noemen we handhaven. Het doel hiervan is om Enschede veilig en leefbaar te houden. Ervaart u overlast in uw omgeving, meld dit dan bij ons. Meld het ons ook als u ziet dat een gebouw illegaal in gebruik wordt genomen of illegaal wordt verbouwd.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. Een gehandicaptenparkeerkaart vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente.

 • Toegang tot stadserf

  De voetgangerszone in de binnenstad van Enschede is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer (snorfiets, bromfiets, auto en vrachtwagen). Auto's en vrachtwagens mogen 's ochtends tussen 7.00 en 11.00 uur het centrum in- en uitrijden zonder stadserfontheffing. Moet u buiten deze tijden met uw motorvoertuig in de binnenstad zijn, dan kunt u onder bepaalde voorwaarden een stadserfontheffing aanvragen.

 • Toegang tot afgesloten weg

  Om toegang te krijgen tot een afgesloten weg, moet u een ontheffing aanvragen.

 • Iets verloren of gevonden

  Als u iets gevonden of verloren heeft, meldt u dit via verlorenofgevonden.nl. Een gevonden paspoort, identiteitskaart of rijbewijs brengt u naar het Stadskantoor.

 • Wegomleiding of verkeersmaatregelen aanvragen

  Gaat u bouwen, leidingen aanleggen of andere werkzaamheden uitvoeren, dan moeten soms verkeersmaatregelen worden genomen. Wilt u een weg afzetten of verkeer omleiden, vraag dan toestemming van de gemeente.

 • Paspoort

  Een paspoort aanvragen kan alleen op afspraak in het Stadskantoor. U betaalt tijdens de afspraak. Ook hebben wij tijdens de afspraak uw vingerafdruk en handtekening nodig. Na 5 werkdagen kunt u uw paspoort ophalen in het Stadskantoor. Voor het ophalen hoeft u geen afspraak te maken.

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart (ID-kaart) aanvragen kan alleen op afspraak in het Stadskantoor. U betaalt tijdens de afspraak. Ook hebben wij tijdens de afspraak uw vingerafdruk en handtekening nodig. Na 5 werkdagen kunt u uw ID-kaart ophalen in het Stadskantoor. Voor het ophalen hoeft u geen afspraak te maken