Zoekresultaat 1 - 10 van 31 resultaten

 • Eikenprocessierups

  De gemeente bestrijdt de rups in de openbare ruimte. We zetten in op preventieve bestrijding door gebruik van Nematoden (kleine aaltjes die rupsen doden die net uit hun ei zijn gekropen). Ook bestrijden we de rups op een natuurlijke manier. Ziet u de eikenprocessierups in uw omgeving? Meld dit dan direct.

 • Kind erkennen

  Niet getrouwd of geen geregistreerd partnerschap met de moeder van uw (ongeboren) kind en wilt u de wettelijke vader of duomoeder zijn? Dan moet u het kind erkennen.

 • Eenrichtingsverkeer Bredestraat (Wadenoijen)

  De gemeente Tiel neemt een proef met eenrichtingsverkeer voor vrachtwagens op de Bredestraat in Wadenoijen. Dit is om verkeersoverlast door vrachtwagens te verminderen. De proef is gestart op 2 april en duurt ruim een half jaar.

 • Nederlanderschap, optie/naturalisatie

  De Nederlandse nationaliteit kan van rechtswege worden verkregen. Als dat niet het geval is, dan kunt u het Nederlanderschap verkrijgen door optie of naturalisatie.

 • Tiel Oost - Twaalf Apostelen

  Het bestemmingsplan Tiel Oost – Twaalf Apostelen gaat over het braakliggende stuk grond tussen de Betuwestraat en de Twaalf Apostelen in Tiel.

 • Rechtsbijstand

  Heeft u ruzie met uw werkgever, verhuurder of gaat u scheiden? Heeft u juridische hulp nodig? Als u deze kosten niet zelf kunt betalen, biedt bijzondere bijstand soms een oplossing.

 • Uitgifte onroerend goed één op één

  Op deze pagina informeert de gemeente de markt ook over voorgenomen overeenkomsten die niet na het doorlopen van een selectieprocedure tot stand komen. Hierdoor kan een potentiële gegadigde kennisnemen van een voornemen en van de motivatie van de gemeente om een overeenkomst met de betreffende partij aan te gaan. Binnen de aangegeven vervaltermijn kan een potentiële gegadigde een kort geding starten om het aangaan van deze overeenkomst tegen te gaan.

 • Gebruik achternaam veranderen

  Wilt u de achternaam van uw nieuwe partner gebruiken? Of na een scheiding weer alleen uw eigen achternaam? Geef dat dan door aan de gemeente.

 • Woo-publicaties

  Overzicht van gepubliceerde Woo-verzoeken en genomen besluiten

 • Verstopt riool

  Alles wat u door de gootsteen of het toilet spoelt komt in het riool terecht. Het is van belang dat iedereen het riool goed gebruikt. Het helpt ons water schoon te houden. De gemeente moet zorgen voor onderhoud van het openbare riool. U bent zelf verantwoordelijk voor riool op uw eigen terrein. Zit de rioolverstopping op uw eigen terrein? Dan schakelt u zelf een bedrijf in. Zit de verstopping in de gemeentegrond? Meld het direct bij de gemeente.