Zoekresultaat 1 - 10 van 23 resultaten

 • Tellen van de stemmen

  Het tellen van de stemmen is openbaar. Hieronder leest u waar en wanneer de stemmen geteld worden.

 • Starterslening

  Voor het eerst een eigen huis kopen? Door de strengere hypotheekeisen en de hoge huizenprijzen is het voor starters moeilijk om hun hypotheek rond te krijgen. De gemeente Zevenaar wil starters op de woningmarkt stimuleren om hun eerste woning aan te schaffen in de gemeente. Daarom heeft de gemeente Zevenaar de Starterslening beschikbaar.

 • Omgevingsloket

  Als u plannen heeft om te (ver)bouwen, heeft u misschien een vergunning nodig, of u moet daar melding van doen. Dit doet u in het Omgevingsloket van de Rijksoverheid.

 • Parkeren in en om centrum Zevenaar

  In het centrum van Zevenaar geldt betaald parkeren. In de wijken rondom het centrum zijn zones voor vergunninghouders ingesteld. Op die plaatsen mag alleen geparkeerd worden met een vergunning of een kraskaart voor bezoekers. Op de kaart kunt u zien waar welk parkeertarief geldt.

 • Exploitatievergunning

  Wilt u een horecaonderneming starten of overnemen? Dan heeft u heeft een exploitatievergunning nodig. Het is niet toegestaan om een horecabedrijf te exploiteren zonder vergunning.

 • Hulp bij het opvoeden

  Het is belangrijk dat kinderen veilig en stabiel opgroeien. Soms zijn of ontstaan er problemen in een gezin waardoor dat niet kan. Pleegouders, Buurtgezinnen en HomeStart zijn er om hulp te bieden.

 • Opknappen laatste deel ‘Kop van Tolkamer’

  Het project ‘Kop van Tolkamer’ bestaat uit verschillende deelprojecten. Denk aan de sloop van het pand van Abelskamp, de aanleg van het driehoekig plein en de Engelse tuin. De uitvoering van de rest van het gebied heeft op zich laten wachten doordat we eerst onderzoek moesten doen naar wat er in de grond zit. In het voorjaar van 2024 starten we met het opknappen van de Tolstraat, Veerstraat, de achterkant van de Europakade en een deel van Rijnstraat (vanaf de Veerstraat tot en met huisnummer 10). Deze straten krijgen nieuwe klinkers. Waar het kan plaatsen we extra bomen en planten.

 • Omgevingsvergunning

  Wilt u bouwen of verbouwen? Slopen of een inrit aanleggen? Wilt u een boom in uw tuin kappen? Of iets anders aan uw omgeving veranderen? Mogelijk heeft u een omgevingsvergunning nodig of moet u een melding doen. Met de Vergunningcheck controleert u wat in uw situatie nodig is.

 • Hulp voor Oekraïne

  Door de oorlog in Oekraïne ontvluchten veel inwoners hun land. Alle gemeenten in Nederland vangen vluchtelingen op. In Zevenaar hebben wij drie opvanglocaties.

 • Welstandseisen

  Heeft u een omgevingsvergunning aangevraagd voor een bouwplan? Dan moet het pand dat u wilt bouwen passen in de omgeving. We noemen dit ‘voldoen aan welstandseisen’. De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit toetst dit aan de hand van vastgesteld beleid en geeft hierover advies aan de gemeente.