Zoekresultaat 1 - 10 van 16 resultaten

 • Extract from the Register of Non-Residents

  Do you live abroad and do you need an extract from the Register of Non-Residents (RNI)? Do you need an extract with emigration details? Or you no longer have a citizen service number (BSN)? You can apply for an extract from the RNI.

 • Trouwen

  Wilt u in Breda een huwelijk of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan meldt u dit vooraf bij de gemeente Breda. U hoeft niet in Breda te wonen om er te kunnen trouwen of een partnerschap te laten registreren.

 • Geboorteaangifte

  Als u een kind hebt gekregen, moet u binnen 3 dagen geboorteaangifte doen. U doet de aangifte in de gemeente waar het kind geboren is. U maakt hiervoor een afspraak. Aangifte van een geboorte wordt gedaan door de vader, moeder of duomoeder van het kind of door iemand anders die bij de geboorte van het kind aanwezig is geweest.

 • Aangifte van overlijden

  Aangifte van overlijden gebeurt in de gemeente van overlijden. Meestal regelt de uitvaartverzorger dit. Als u zelf aangifte doet van overlijden, maak dan een afspraak bij de gemeente.

 • Legaliseren handtekening

  Als u moet bewijzen dat uw handtekening op een Nederlands document van u is, kunt u die in iedere gemeente in Nederland laten legaliseren. U zet dan bij de gemeente uw handtekening op het document. De gemeente bevestigt met een stempel dat dit dezelfde handtekening is als die op uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs staat.

 • Bijstandsuitkering vakantie aanvragen

  Vraag uw vakantie minimaal 4 weken van tevoren aan. U gebruikt hiervoor het formulier. Als u binnen 5 werkdagen niks hoort, dan is uw vakantie aanvraag goedgekeurd. Wijzigt uw vakantieplanning? Dan moet u dit wel doorgeven, via telefoonnummer 14 076.

 • Visitors’ scheme

  The visitors' scheme allows visitors of residents in the city centre and neighbourhoods where paid parking applies, to park at a low price.

 • Subsidie Urban Sports & Culture

  Deze subsidieregeling heeft als doel om initiatieven op het gebied van Urban Sports en Culture te stimuleren en bij te dragen aan de realisatie van laagdrempelige urban-projecten in Breda.

 • Subsidie voor een groen dak

  Voor de aanleg van een groen dak kunt u subsidie krijgen. Groene daken gaan lang mee, ze zijn goed voor comfort in huis, de biodiversiteit en voor de afvoer van regenwater. Het aanvragen van subsidie is mogelijk voor zowel eigenaren als huurders van een woning.

 • Subsidie verduurzamen woning Doornbos-Linie en Hoge Vucht

  Eigenaars van een woning in Hoge Vucht of van een woning of appartement in Doornbos-Linie kunnen, binnen bepaalde voorwaarden, subsidie aanvragen voor het verduurzamen van de woning. Subsidie aanvragen kan voor het isoleren van het huis, het verbeteren van ventilatie, de aanleg van zonnepanelen en het aanpassen van koken op gas naar koken op elektriciteit. Dit zorgt mogelijk voor een lagere energierekening en verbetert het wooncomfort.