Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

 • Openbaar groen kopen

  Openbaar groen of snippergroen is grond waarvan de gemeente eigenaar is. Als inwoner kunt u onder bepaalde voorwaarden een strook openbaar groen kopen. Van een aantal wijken is een kaart gemaakt. Op die kaart ziet u welke stroken verkocht mogen worden. Is er in uw wijk geen kaart, maar heeft u wel interesse: neem dan contact op.

 • Hulp bij onderwijs

  Het is belangrijk dat kinderen en jongeren zich goed kunnen ontwikkelen. Onderwijs speelt daarbij een belangrijke rol. Voor vragen over onderwijs kunt u in de eerste plaats bij de scholen terecht. Komt u er zelf niet uit, dan kunt u ook de Wijkwijzer om hulp vragen.

 • Bijstand: veranderingen verplicht doorgeven

  Als u een bijstandsuitkering aanvraagt of krijgt, moet u zich houden aan de inlichtingenplicht. Dit betekent dat u alle veranderingen moet doorgeven die van invloed kunnen zijn op het recht op een uitkering of de hoogte van uw uitkering.

 • Openbare verlichting

  Is er een probleem met straatverlichting, doe dan een melding. Het gaat hierbij alleen om lantaarnpalen van de gemeente op openbaar terrein. En niet om lantaarnpalen in parken en langs achterpaden van (voormalige) woningbouwverenigingen. Die problemen kunt u melden bij de parkcommissie of woningbouwvereniging.

 • Bijstand: vakantiegeld en uw (vakantie)reis doorgeven

  Als u een uitkering ontvangt, heeft u recht op vakantiegeld. U bent verplicht ons door te geven als u op reis gaat voor langer dan 1 dag. Bijvoorbeeld voor vakantie, familiebezoek of een begrafenis. Ook als u in Nederland blijft.