Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Report your relocation

  If you move to Enschede from another Dutch municipality, or move within Enschede, you need to register your new residential address online with your DigiD.

 • Openbare verlichting

  Is er een probleem met straatverlichting, doe dan een melding. Het gaat hierbij alleen om lantaarnpalen van de gemeente op openbaar terrein. En niet om lantaarnpalen in parken en langs achterpaden van (voormalige) woningbouwverenigingen. Die problemen kunt u melden bij de parkcommissie of woningbouwvereniging.

 • Verhuizing doorgeven

  Verhuist u binnen Enschede of vanuit een andere gemeente naar de gemeente Enschede, geef dan online uw verhuizing door.

 • Paspoort

  Een paspoort aanvragen kan alleen op afspraak in het Stadskantoor. U kunt een afspraak maken en de kosten direct betalen via iDeal. Tijdens de afspraak hebben wij alleen nog uw vingerafdruk en handtekening nodig. Na 6 werkdagen kunt u uw paspoort ophalen in het Stadskantoor. Voor het ophalen hoeft u geen afspraak te maken.

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart (ID-kaart) aanvragen kan alleen op afspraak in het Stadskantoor. U kunt een afspraak maken en de kosten direct betalen via iDeal. Tijdens de afspraak hebben wij alleen nog uw vingerafdruk en handtekening nodig. Na 6 werkdagen kunt u uw identiteitskaart ophalen in het Stadskantoor. Voor het ophalen hoeft u geen afspraak te maken.

 • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

  Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. U heeft dit nodig als u gaat werken in bijvoorbeeld de kinderopvang of het onderwijs. Uw werkgever, vereniging of stichting stuurt u een ingevuld aanvraagformulier voor een VOG. Als u dit formulier heeft aangevuld, maakt u hier een foto of scan van. Dan vraagt u online uw VOG aan. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

 • DigiD aanvragen vanuit het buitenland

  U kunt vanuit het buitenland gratis uw DigiD aanvragen via DigiD.nl. Dit kan iedereen die in het buitenland woont en een burgerservicenummer (BSN) heeft. Om uw DigiD te kunnen gebruiken, heeft u een activeringscode nodig. Die activeringscode kunt u ophalen bij een aantal gemeenten in Nederland, zoals Enschede. Hiervoor maakt u een afspraak.

 • Kabelgoottegels elektrische auto

  Als u een elektrische of hybride auto heeft, kunt u kabelgoottegels aanvragen. Deze tegels hebben een uitsparing waarin de oplaadkabel van uw auto weggewerkt wordt. Dit is handig als u de auto vanuit uw huis oplaadt op een openbare parkeerplek. De laadkabel ligt dan niet over de stoep. Lees eerst de voorwaarden goed door voordat u een aanvraag doet.

 • Trouwen of partnerschap registreren

  In de gemeente Enschede kunt u elke dag van de week trouwen of uw partnerschap laten registreren. U kunt het vieren op elke plek die u wilt en ook een trouwambtenaar kiezen die u wilt.