Zoekresultaat 1 - 10 van 105 resultaten

 • Leefstraat

  Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat, op initiatief van bewoners.

 • Toegankelijkheidsverklaring

  De gemeente Groningen wil dat iedereen alle informatie en diensten op deze website gemakkelijk kan lezen en gebruiken. Daarom werkt de gemeente constant aan het verbeteren van de toegankelijkheid van gemeente.groningen.nl.

 • De Held III

  Naast de grote projecten Suikerzijde, Stadshavens en Meerstad gaan we ook in De Held III voorzien in de enorme behoefte aan woningen in Groningen. De gronden van De Held III zijn deels in eigendom van de gemeente en deels in handen van een collectief van ontwikkelaars, te weten de Groninger Projecten CV (GPCV).

 • Overlast en zorg melden

  U hebt (regelmatig) overlast van één of meer personen. En het is u niet gelukt om dit zelf op te lossen. Of u maakt zich zorgen over iemand in uw buurt.

 • Wandel mee langs de Helperlinie

  De nieuwbouw van een appartementencomplex op de fundamenten van de Helperlinie zorgde voor bijzondere archeologische opgravingen en veel nieuwe verhalen over een oude plek. Aanleiding genoeg om een prachtig boek samen te stellen: Oude en nieuwe werken. Om de publicatie te vieren, organiseren we 3 wandelingen langs de Helperlinie.

 • Fiets kwijt

  Waar kan ik mijn fiets weer ophalen als de gemeente het heeft verwijderd? En wat moet ik doen als mijn fiets is gestolen?

 • Raadhuisplein Haren

  De voorbereidingen van het bouwplan aan het Raadhuisplein zijn in volle gang. De gemeenteraad van Groningen heeft het bestemmingsplan eind maart 2021 opnieuw vastgesteld. Ter afronding gaan we nu plannen maken om het Raadhuisplein opnieuw in te richten. Het doel is: een groener en gezelliger plein, met mogelijkheden voor activiteiten en dat bovendien goed bestand is tegen de klimaatverandering.

 • Beeldscherm op terras tijdens EK voetbal

  Tijdens het EK voetbal 2024 mogen beeldschermen op terrassen worden geplaatst. Dat mag in eerste instantie tijdens de poulewedstrijden van 14 t/m 18 juni. In deze periode wordt gemonitord en geëvalueerd. Bij een goed en ordentelijk verloop zal het bij de volgende poulewedstrijden ook worden toegestaan om beeldschermen te plaatsen.

 • Sekswerk

  Sekswerk in Groningen mag alleen in bedrijven die hiervoor een vergunning hebben. Zoals ramen en massagesalons. Het mag niet vanuit een huis, hotel of vanaf de straat.

 • Landschapsbiografie en landschapskoers

  Onze gemeente ontwikkelt zich op gebieden als energie, verkeer, wegen en woningbouw. Tegelijk willen we het mooie van ons landschap beschermen en behouden. Om goed beleid te kunnen maken voor de toekomst werken we nu aan een landschapsbiografie en een landschapskoers.