Zoekresultaat 11 - 20 van 145 resultaten

 • Groninger wijkvernieuwing

  Met wijkvernieuwing bedoelen we in Groningen niet alleen maar woningen verbeteren, maar ook het in samenhang aanpakken van armoede, groen en buitenzijn, een veilige buurt, positief opgroeien en prettig, duurzaam en gezond wonen. Wijkbewoners, ondernemers, woningcorporaties, WIJ-teams, scholen, politie, gemeente en vele andere partijen bouwen en werken gezamenlijk aan deze aanpak.

 • Ligplaats kleine boot aanvragen

  Bent u inwoner en zoekt u in de gemeente Groningen een ligplaats voor een kleine boot (maximaal 7 meter lang en maximaal 1 meter boven de waterlijn)? Tijdens het vaarseizoen (1 april t/m 31 oktober) kunt u op vier locaties in de gemeente Groningen een ligplaats huren. Een ligplaats vraagt u aan bij de gemeente.

 • Woning verhuren aan toeristen

  Wilt u uw woning verhuren aan toeristen? Bijvoorbeeld tijdens uw vakantie? Of hebt of wilt u een bed & breakfast, om één of meerdere kamers vaker of langer te verhuren? Dan is het belangrijk om de regels te volgen. Hieronder vindt u informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • Sneltoetscriteria

  Voor de meest voorkomende kleine bouwplannen heeft de gemeente sneltoetscriteria opgesteld. Zo kunt u snel zien aan welke criteria uw bouwplan moet voldoen.

 • Woonvisie

  Hoe zet de gemeente in op de woonomgeving van morgen? Dit staat in onze woonvisie 2020 - 2025.

 • Muziekcentrum

  De gemeente Groningen en SPOT werken aan de plannen voor een opvolger van De Oosterpoort, onder de werktitel De Nieuwe Poort. Een muzikale ontmoetingsplek voor iedereen, die de buurt, stad en regio verrijkt en een rijke leeromgeving biedt aan studenten en professionals. Het Stationsgebied is de voorkeurslocatie voor De Nieuwe Poort. Naast het Stationsgebied laat het college van Burgemeester en Wethouders ook de locatie aan de Suikerzijde onderzoeken.

 • Good Landlordship Act

  The Good Landlordship Act took effect on 1 July 2023. This Act provides municipalities with more options to combat undesirable rental behaviour, such as housing discrimination, harassment, unreasonable service fees and excessive deposits.

 • Toegankelijk Groningen

  De Werkgroep Toegankelijk Groningen (WTG) zet zich in voor gelijke rechten en kansen van en voor mensen met een handicap.

 • Nieuwe waardengestuurde strategie voor beheer openbare ruimte

  De gemeente Groningen beheert wegen, parken, speelplekken, enzovoort. De laatste jaren is er veel veranderd. We hebben te maken met andere weersomstandigheden, het aantal plant- en diersoorten wordt minder en we krijgen meer aandacht voor gezond leven en bewegen. Dat heeft gevolgen voor de openbare ruimte. Daarom werken we aan een nieuwe waardengestuurde strategie voor het beheer van de openbare ruimte. Met openbare ruimte bedoelen we de voor iedereen toegankelijke plekken zoals straten en parken. Met waardengestuurd beheer bedoelen we een vorm van maatschappelijk beheer. Hierbij zetten we in op de bijdragen die beheer kan leveren aan de maatschappelijke opgaves. Vanuit beheer zijn er 9 waarden waaraan we kunnen bijdragen. We lichten ze hier toe.

 • Omgevingsvergunning aanvragen

  Bent u van plan om te bouwen, verbouwen, uitbreiden, slopen, bomen te kappen of iets te veranderen in uw woonomgeving? U hebt vaak een omgevingsvergunning nodig. U vraagt alle vergunningen of ontheffingen voor uw werkzaamheden in 1 keer aan en krijgt ook maar 1 vergunning. Aanvragen kan bij het Omgevingsloket online.