Zoekresultaat 1 - 10 van 24 resultaten

 • Verkoop gemeentelijke groenstroken

  In bepaalde gevallen is het mogelijk gemeentelijke groenstroken te kopen.

 • Containers

  De gemeente maakt gebruik van rolcontainers voor de laagbouw voor het inzamelen van het huishoudelijk afval.

 • Schuldhulpverlening

  De schuldhulpverlener van de gemeente zet samen met u al uw schulden op een rijtje. Er wordt gekeken naar de beste oplossing om zo snel mogelijk van uw schulden af te komen.

 • Collectieve zorgverzekering

  Mogelijk kunt u een korting krijgen op uw zorgverzekering. In samenwerking met de Friesland Zorgverzekeraar bieden wij twee collectieve verzekeringen aan. In beide gevallen heeft u een betere dekking met extra vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie en tandarts. Uw korting ligt tussen de € 15,00 en € 30,00 per maand. U betaalt daardoor minder voor betere zorg.

 • Kringloop

  Heeft u spullen die u niet meer gebruikt en die u weg wilt doen? Soms kunnen deze spullen nog goed bruikbaar zijn voor iemand anders. Denkt u voordat u uw spullen weggooit na of iemand anders ze nog zou kunnen gebruiken. In dat geval zou u de spullen nog kunnen aanbieden op Marktplaats of naar een kringloopwinkel brengen.

 • Hulp bij geldzorgen en schulden

  Heeft u moeite om rond te komen van uw inkomen? Stapelen de rekening zich op? En lukt het steeds vaker niet om op tijd te betalen? Dat is een vervelend gevoel. U bent niet de enige die dit overkomt. Het is belangrijk om hulp te vragen.

 • Planschade

  Het kan zijn dat u schade hebt doordat de gemeente besluiten heeft genomen op het gebied van de ruimtelijke ordening. Uw huis wordt bijvoorbeeld minder waard, uw woongenot vermindert of u loopt inkomen mis. U kunt dan in aanmerking komen voor een vergoeding van de planschade. Dit geldt voor schadegevallen die VÓÓR 1-1-2024 zijn opgetreden! Na die datum in de regelgeving over Nadeelcompensatie van toepassing.

 • Trouwen en geregistreerd partnerschap

  Om te kunnen trouwen moet u een aantal zaken regelen. Voor zowel trouwen als geregistreerd partnerschap gelden dezelfde regels. Waar in dit artikel gesproken wordt over trouwen kunt u ook geregistreerd partnerschap lezen.

 • Gezondheidsverklaring

  Als u 75 jaar of ouder bent, een beperking heeft of een rijbewijs voor vrachtwagen of bus wilt aanvragen dan moet u een Gezondheidsverklaring invullen

 • Bijzondere Bijstand

  Bijzondere bijstand is geld van de gemeente voor bijzondere kosten. U krijgt alleen bijzondere bijstand als de kosten echt nodig zijn. Iedereen met een (laag) inkomen en weinig geld kan dit aanvragen.