Zoekresultaat 1 - 10 van 24 resultaten

 • Huishoudelijke hulp nodig?

  Sommige mensen kunnen door een lichamelijke beperking of chronische ziekte hun huishouden niet meer (goed) doen. Is dat ook bij u het geval? Wees dan niet bang om mensen in uw omgeving om hulp te vragen.

 • Documenten Hoofdweg Eelde

  Hieronder vindt u de meest recente documenten over de herinrichting van de Hoofdweg.

 • Milieupas

  Ieder huishouden in onze gemeente krijgt van ons een milieupas. Deze pas krijgt u in de vorm van een “tag of druppel”. De milieupas heeft u nodig om afval naar de milieustraat te brengen of in een ondergrondse container te deponeren.

 • Ondernemen

  Steeds meer ondernemers willen zelf een bijdrage leveren aan verduurzaming. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet alleen steeds meer een voorwaarde voor het bestaansrecht, het biedt ook veel kansen om te innoveren en te groeien. In de gemeente Tynaarlo en provincie Drenthe zijn diverse ontwikkelingen gericht op duurzaam ondernemen. Ik Ben Drents Ondernemer (IBDO) vervult vanuit de provincie een loketfunctie bij vragen over het verduurzamen van het bedrijf. Daarnaast heeft de provincie Drenthe aantrekkelijke leningen en subsidies ontwikkeld voor ondernemers. 

 • Gemeentelijke onderscheidingen

  Naast de Koninklijke Onderscheidingen heeft de gemeente ook zijn eigen onderscheidingen. Deze zijn bedoeld voor personen en organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Tynaarlo. Zij komen in aanmerking voor een Erepenning, Gemeentepenning of de Medaille van Verdienste. Het college van burgemeester en wethouders kent deze gemeentelijke onderscheidingen toe. U kunt iemand aan het college van B&W voordragen. Het is verstandig om hier eerst telefonisch contact over op te nemen met ons bestuurssecretariaat. Deze medewerkers kunnen u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn. Vervolgens helpen zij u op weg met de aanvraag.

 • Publicatie voorgenomen verkopen

  Waarom publiceren we voorgenomen verkoop en verhuur van gemeentelijk vastgoed?De hoogste rechter in ons land heeft bepaald dat bij de uitgifte van een onroerende zaak door de gemeente (zoals verkoop en verhuur), iedereen de gelegenheid moet krijgen om een kans te maken op die onroerende zaak. Aan de hand van een selectieprocedure moet de gemeente dan een koper of huurder selecteren. Het bieden van deze gelegenheid om ‘mee te dingen’ hoeft niet als vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat er maar één serieuze gegadigde is.

 • Stempas, kiezerspas en volmacht

  Om te kunnen stemmen voor de verkiezing van het Europees Parlement op 6 juni 2024 moet u een stempas hebben. U ontvangt een stempas voor de verkiezing van het Europees Parlement als u op 23 april 2024 in de gemeente Tynaarlo ingeschreven staat. De stempassen worden op 14 en 15 mei bezorgd. 

 • Paspoort

  Een paspoort vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Na zes werkdagen kunt u uw paspoort ophalen bij de servicebalie van het gemeentehuis. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig. Een paspoort voor jongeren tot 18 jaar 5 jaar.

 • Kalender aangemelde evenementen

  Wilt u een evenement organiseren? Hiervoor heeft u toestemming nodig. U moet melding doen van het evenement en in bepaalde gevallen een evenementenvergunning aanvragen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina een evenement organiseren.

 • ID-kaart

  Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Na zes werkdagen kunt u uw ID-kaart ophalen bij de servicebalie van het gemeentehuis. Een ID-kaart voor volwassenen is 10 jaar geldig, een ID-kaart voor jongeren (tot 18 jaar) is 5 jaar geldig.