Zoekresultaat 11 - 20 van 29 resultaten

 • De tafel van de historische verenigingen - Toen en nu

  De Historische Verenigingen van de voormalige kerngemeenten Eelde, Vries en Zuidlaren hebben de koppen bij elkaar gestoken om de huidige gemeente Tynaarlo in beeld te brengen. Dit doen ze door een aantal plekken van vroeger opnieuw te fotograferen in het hier en nu. Van dezelfde plek zijn nu twee foto's: ‘TOEN EN NU’.

 • Publicatie voorgenomen verkopen

  Waarom publiceren we voorgenomen verkoop en verhuur van gemeentelijk vastgoed?De hoogste rechter in ons land heeft bepaald dat bij de uitgifte van een onroerende zaak door de gemeente (zoals verkoop en verhuur), iedereen de gelegenheid moet krijgen om een kans te maken op die onroerende zaak. Aan de hand van een selectieprocedure moet de gemeente dan een koper of huurder selecteren. Het bieden van deze gelegenheid om ‘mee te dingen’ hoeft niet als vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat er maar één serieuze gegadigde is.

 • Melding voorgenomen huwelijk of partnerschap

  Wilt u een huwelijk of geregistreerd partnerschap aangaan? Dan kunt u online de melding doen met uw DigiD. Uw trouwmelding kunt u al een jaar van tevoren doorgeven, maar moet uiterlijk 14 dagen voor uw trouwdatum binnen zijn bij de trouwgemeente.

 • Paspoort

  Een paspoort vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Na zes werkdagen kunt u uw paspoort ophalen bij de receptie van het gemeentehuis. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig. Een paspoort voor jongeren tot 18 jaar 5 jaar.

 • Kalender aangemelde evenementen

  Wilt u een evenement organiseren? Hiervoor heeft u toestemming nodig. U moet melding doen van het evenement en in bepaalde gevallen een evenementenvergunning aanvragen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina een evenement organiseren.

 • ID-kaart

  Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Na zes werkdagen kunt u uw ID-kaart ophalen bij de receptie van het gemeentehuis. Een ID-kaart voor volwassenen is 10 jaar geldig, een ID-kaart voor jongeren (tot 18 jaar) is 5 jaar geldig.

 • Woonwijk achterzijde PBH: Laarhove

  Op de achterzijde van de voormalig Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren komt een nieuwe woonwijk, Laarhove. Strootman Landschapsarchitecten ontwerpt hiervoor het plan. Hieronder vindt u het laatste nieuws.

 • De Tafel van de genomineerden Open Call 2023

  In maart en april presenteren we het werk van 7 genomineerden van de Open Call 2023. De gemeente Tynaarlo bestond in 2023 25 jaar en organiseerde een wedstrijd voor jong creatief talent. Alle vormen van cultuur kwamen in aanmerking: o.a. muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en nieuwe media. Het thema was ’25 jaar gemeente Tynaarlo’ en natuurlijk ‘Feest’.

 • Gevonden of verloren voorwerpen

  Heeft u iets verloren of gevonden? Dan kunt u dit doorgeven aan de gemeente. Als u een verloren voorwerp heeft gevonden, bent u zelfs verplicht dit zo snel mogelijk te doen. Dat kan via de link hieronder. Denkt u dat uw voorwerp is gestolen? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Verlies of diefstal van een identiteitskaart, rijbewijs of paspoort moet u eerst persoonlijk melden bij de gemeente. Van de gemeente ontvangt u dan een formulier waarmee u aangifte kunt doen bij de politie.

 • Uitjes voor het hele gezin

  Tynaarlo ligt in de kop van Drenthe, binnen De Hondsrug Unesco Global Geopark en wordt ook wel de groene long van de regio genoemd. En niet voor niks, want Tynaarlo heeft prachtige natuurgebieden, waar open water, moerasgebieden, hoogveen en graslanden worden afgewisseld door mooie es- en brinkdorpen. Ben je opzoek naar een uitje voor het hele gezin? Lees dan snel verder en bekijk de kaart met verschillende activiteiten.