Zoekresultaat 1 - 10 van 36 resultaten

 • Meldpunt ongewenst gedrag van verhuurder

  Huurt u een woning of zoekt u een huurwoning? En heeft u een klacht over een verhuurder of een bemiddelaar? U kunt bij ons een melding doen als uw verhuurder zich niet aan de regels houdt. Huurt u van een woningcorporatie? Meld uw klacht dan bij de woningcorporatie.

 • Stemmen in een andere gemeente

  Wilt u in een andere gemeente stemmen? Dan heeft u een kiezerspas nodig. Voor de verkiezing van het Europees Parlement kunt u met een kiezerspas in alle gemeenten in Nederland stemmen. 

 • Adviesraad Platteland en Kleine kernen

  De Adviesraad Platteland en Kleine kernen adviseert ons als gemeente gevraagd en ongevraagd over de kleine dorpen en hun omgeving. De adviesraad beschikt over brede kennis en ervaring op plattelandsgebied. Zoals dorpsbelangen, natuur en milieu, verkeer en vervoer, water, landbouw en recreatie. De leden wonen in de gemeente Tynaarlo en vormen samen een afspiegeling van de inwoners van de gemeente.

 • Informatie over bomen

  Hoe werkt het groenonderhoud in de gemeente? Wanneer wordt een boom gekapt en wanneer niet? En waarom wordt in het voorjaar zo weinig gemaaid? U leest het hier. 

 • Gemeente maait minder, voor meer natuur

  De gemeente is onlangs weer gestart  met het maaien van het gras . Op sommige plekken wordt het gras kort gehouden en op andere plekken is het ruiger en zie je bloemen en kruiden bloeien. Wat is de gedachte hierachter? En hoe gaat de gemeente precies te werk?

 • Politiek actief worden?

  Eén keer in de vier jaar kunnen we stemmen voor de Gemeenteraad, net zo vaak voor de Provinciale Staten en een beetje vaker voor de Tweede Kamer. De gemeente nodigt ook vaker inwoners uit om mee te denken over de ontwikkeling van nieuwe plannen.

 • Stembureaus

  In de gemeente Tynaarlo zijn er 28 stembureaus. U kunt stemmen in elk stemlokaal binnen de gemeente Tynaarlo.

 • Stemmen voor de eerste keer

  Ben je net 18 geworden? Dan heb je geluk, want dan mag je je stem laten horen! Op donderdag 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Jouw stem heeft invloed op wat er de komende vier of vijf jaar gaat gebeuren in Nederland. Laat daarom je stem horen! 

 • 200 nieuwe elektriciteitshuisjes in de gemeente Tynaarlo

  De energietransitie is in een stroomversnelling gekomen. Om aan de grotere energievraag te voldoen zijn in Nederland tienduizenden extra elektriciteitshuisjes nodig. Deze huisjes zijn nodig om ervoor te zorgen dat huizen in de buurt zich kunnen verwarmen met warmtepompen, dat elektrische auto's geladen kunnen worden en dat zonnepanelen hun stroom weer terug kunnen voeren. In 2050 moet heel Nederland namelijk van het gas af zijn. 

 • Rijbewijs

  U kunt op twee manieren een rijbewijs aanvragen. Online via de RDW of persoonlijk in het gemeentehuis. Als u uw rijbewijs digitaal aanvraagt kunt u het na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis. Vraagt u uw rijbewijs aan de balie op het gemeentehuis aan, dan kunt u uw rijbewijs na zes werkdagen ophalen. Rijbewijzen zijn, zonder bijzondere omstandigheden, 10 jaar geldig.