Zoekresultaat 1 - 10 van 42 resultaten

 • Meldpunt ongewenst gedrag van verhuurder

  Huurt u een woning of zoekt u een huurwoning? En heeft u een klacht over een verhuurder of een bemiddelaar? U kunt bij ons een melding doen als uw verhuurder zich niet aan de regels houdt. Huurt u van een woningcorporatie? Meld uw klacht dan bij de woningcorporatie.

 • Stemmen in een andere gemeente

  Wilt u in een andere gemeente stemmen? Dan heeft u een kiezerspas nodig. Voor de verkiezing van het Europees Parlement kunt u met een kiezerspas in alle gemeenten in Nederland stemmen. 

 • Duurzaam Ondernemen

  Steeds meer ondernemers willen zelf een bijdrage leveren aan verduurzaming. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet alleen steeds meer een voorwaarde voor het bestaansrecht, het biedt ook veel kansen om te innoveren en te groeien. In de gemeente Tynaarlo en provincie Drenthe zijn diverse ontwikkelingen gericht op duurzaam ondernemen. Ik Ben Drents Ondernemer (IBDO) vervult vanuit de provincie een loketfunctie bij vragen over het verduurzamen van het bedrijf. Daarnaast heeft de provincie Drenthe aantrekkelijke leningen en subsidies ontwikkeld voor ondernemers. 

 • Persbericht: woonruimte voor asielzoekers (WVA) en flexwoningen aangepast

  Vries, 5 juni 2024 - Het college van B&W past het voorstel voor het unieke woonplan bij het Katoelbos in Vries aan. De bedoeling is dat er geen 250, maar 155 mensen een plek krijgen in de Woonruimte voor Asielzoekers (WVA). De periode van maximaal 10 jaar blijft gelijk. Ook stelt het college voor om in Vries geen 40 maar 20 flexwoningen te bouwen voor sociale huur, en 20 van deze woningen elders in de gemeente. De gemeenteraad wordt nu gevraagd of ze met dit voorstel kan instemmen.  

 • Nieuws - de huidige stand van zaken

  Hieronder vindt u recente nieuwsberichten over de centrumontwikkeling in Zuidlaren. Als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen? Neem dan een abonnement op de nieuwsbrief.

 • Adviesraad Sociaal Domein

  De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) is een onafhankelijke raad die het College van B&W gevraagd en ongevraagd adviseert over gemeentelijk beleid en de uitvoering daarvan. Het gaat dan over beleid en uitvoering op het gebied van het sociale domein. Denk hierbij aan onderwerpen als zorg, jeugd, werk en inkomen, schuldhulpverlening en zelfredzaamheid.

 • Zuidlaardermarkt (Deutsch)

  Jedes Jahr am dritten Dienstag im Oktober findet der Zuidlaardermarkt statt. Dies ist Europas größter Pferdemarkt mit einem großen Kirmes und einem vier Kilometer langen Warenmarkt. Sind Sie ein Pferdeliebhaber oder möchten Sie einfach nur einen schönen Tag verbringen? Dann sollten Sie unbedingt mal vorbeischauen, denn der Zuidlaardermarkt ist ein tolles Erlebnis!

 • De taxipas

  Heeft u moeite om vervoer te regelen en is de bel-bus geen optie? Dan biedt de taxipas wellicht een uitkomst.

 • Speelplekken

  Er is bijna altijd wel een speelplek voor kinderen in de buurt. Deze worden door ons als gemeente onderhouden. Als de speeltoestellen niet meer voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen, verwijderen wij ze. Je kunt dan samen met je buurt nieuwe speeltoestellen aanvragen.

 • Stembureaus

  In de gemeente Tynaarlo zijn er 28 stembureaus. U kunt stemmen in elk stemlokaal binnen de gemeente Tynaarlo.