Zoekresultaat 1 - 10 van 96 resultaten

 • Handtekening legaliseren

  Moet u aantonen dat uw handtekening van u is? Dan kunt u uw handtekening laten legaliseren in het gemeentehuis. Maak een afspraak Kosten Het legaliseren van een handtekening kost € 15,10. Bijzonderheden Hoe legaliseert u een handtekening: U ondertekent het document of formulier in bijzijn van een ambtenaar van de gemeente. De ambtenaar vergelijkt die handtekening met de handtekening op uw identiteitsbewijs. De legalisatie bewijst alleen dat uw handtekening echt is, het zegt niets over de inhoud van het document of het formulier.

 • Verstopt riool

  Is het riool bij u verstopt? Dan moet u of de gemeente de verstopping oplossen. Dit hangt af van de plek waar het riool precies is verstopt.

 • Kavel kopen

  Wilt u een kavel kopen? Vraag naar de mogelijkheden bij de gemeente. De gemeente is met ingang van november 2022 gestopt met de verkoop van zogenaamd ‘snippergroen’ (kleine groenstroken die grenzen aan particuliere percelen). Kosten Per stuk grond kan de prijs per m2 verschillen. Voorwaarden De voorwaarden voor een kavel zijn: De gemeente keurt uw bouwplan goed. Het bouwplan past in het bestemmingsplan. Uw bouwplan voldoet aan een eventueel vastgesteld beeldkwaliteitsplan en overige bouwregelgeving. Meenemen bij indiening bouwplan of aanvraag Als u een kavel wilt kopen dient u een bouwplan in met: adresgegevens van een contactpersoon locatie, grootte en situatieschets van het kavel gegevens over het bouwwerk dat u wilt plaatsen een kopie van uw identiteitsbewijs gegevens over milieubelasting, het verkeer en parkeerplaatsen als u een bedrijf wilt bouwen indien van toepassing een huisvestingsvergunning, een bedrijfsplan en een uittreksel van de Kamer van Koophandel.

 • Werk of vrijwilligerswerk zoeken

  Zoekt u werk of vrijwilligerswerk? Het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen kan u helpen. Kosten De diensten van het werkbedrijf zijn gratis. Bijzonderheden Als u een uitkering ontvangt, dan meldt uw inkomensconsulent u aan. Heeft u geen uitkering, dan kunt u ook zelf contact opnemen met het WerkBedrijf. Beuningen werkt! organiseert bijeenkomsten voor werkzoekenden en werkgevers Meer informatie Lees tips over zoeken naar werk (pdf, 97 kb)

 • Erkennen van een kind

  Bent u niet getrouwd? Of heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan heeft uw kind bij de geboorte wettelijk gezien alleen een moeder. Wilt u de wettelijke vader  zijn? Dan moet u het kind erkennen. U hoeft niet de biologische vader te zijn. Ook als u meemoeder wilt zijn, moet u het kind erkennen. U regelt erkenning van een kind in het gemeentehuis. U kunt een kind niet erkennen als het al 2 ouders heeft. Heeft u en/of uw partner niet de Nederlandse nationaliteit of heeft u een bepaalde periode in het buitenland gewoond? Bel ons dan eerst voordat u een afspraak maakt. Afspraak maken kind erkennen Kosten Erkenning aanvragen is gratis. Een afschrift van de erkenningsakte kost € 16,60. Voorwaarden U kunt een kind erkennen voor of na de geboorte. Als u een kind erkent, heeft dat een aantal juridische gevolgen. U kunt alleen een kind erkennen onder bepaalde voorwaarden voor erkenning. Sinds 1 januari 2023 is ouderlijk gezag bij erkenning direct geregeld.  Bent u ongehuwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan zegt u bij de erkenning wat u wilt met het gezag over het (ongeboren) kind. U kunt ervoor kiezen dat de moeder en de erkenner automatisch allebei het gezag over het kind hebben. Hiervoor hoeft u niets te doen. Wilt u dat alleen de moeder het gezag heeft? Bij de erkenning wordt vastgelegd dat alleen de moeder het gezag over het kind heeft. Is een kind voor 1 januari 2023 erkend? Dan heeft u niet automatisch gezamenlijk gezag. Ook niet als het kind na 1 januari 2023 is geboren. U kunt dan het gezamenlijk gezag samen met de moeder (digitaal) aanvragen. Bij erkenning kunt u ook meteen de achternaam van het kind laten vastleggen. Meenemen een geldig identiteitsbewijs een geldig identiteitsbewijs van de moeder van het kind als het kind jonger is dan 12 dan gaat de moeder mee of geeft ze schriftelijk toestemming als het kind 12, 13, 14 of 15 jaar is, gaan moeder en kind beiden mee of geven schriftelijke toestemming als het kind 16 jaar of ouder is, het kind gaat mee of geeft schriftelijk toestemming Bijzonderheden Een kind erkennen kan in iedere gemeente. Wilt  u uw kind tegelijkertijd met de aangifte  erkennen? Dan, kan dat alleen in de gemeente waar het kind is geboren. Erkent u het kind al voor de geboorte? Neem dan de erkenningsakte mee bij de geboorteaangifte.

 • Verhuizen vanuit het buitenland (immigratie)

  Komt u in Beuningen wonen vanuit het buitenland en verblijft u het komende half jaar minimaal vier maanden in Nederland? Schrijft u zich dan binnen 5 dagen na aankomst persoonlijk in bij de gemeente. Maak hiervoor altijd telefonisch een afspraak. Bel 14 024 (vanuit het buitenland +31 24 678 08 00). Kosten Geen. Voorwaarden U moet uw identiteit kunnen bewijzen om in Nederland te mogen wonen. Als u met uw hele gezin naar Nederland verhuist, moeten ook uw gezinsleden zich persoonlijk op het gemeentehuis komen inschrijven. Als u zich in Nederland wilt inschrijven, dan moet uw verblijf in Nederland rechtmatig zijn. Uw verblijf is rechtmatig als: u de Nederlandse nationaliteit heeft u de nationaliteit heeft van een ander land uit de Europese Unie u een geldige verblijfsvergunning heeft u langer dan 4 maanden in Nederland gaat verblijven Meenemen een geldig identiteitsbewijs, zoals bijvoorbeeld een paspoort of identiteitskaart een bewijs van woonruimte zoals bijvoorbeeld een eigendomsbewijs, een huurcontract of een verklaring van de hoofdbewoner van het pand waar u gaat wonen een bewijs van rechtmatig verblijf als u van buiten de Europese Unie komt (dit vraagt u aan bij de IND) een bewijs van uitschrijving als u vanuit Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius of Sint Maarten verhuist originele buitenlandse documenten van uzelf, uw partner en kinderen zoals een geboorte-, huwelijks- of echtscheidingsakte. Soms is het nodig dat u buitenlandse documenten laat legaliseren in het land waar u vandaan komt. Daarnaast moeten de documenten ook vertaald zijn. Uiterlijk 5 werkdagen na uw verhuisdatum of meldingsdatum is uw melding verwerkt. Wilt u weten of u al staat ingeschreven? Log in op www.mijn.overheid.nl en kijk of uw inschrijving is verwerkt.

 • Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

  Daarop staan uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. Daarnaast kunt u er andere gegevens op laten zetten. Uittreksel BRP aanvragen  Kosten Een uittreksel BRP kost € 15,10. Bijzonderheden U kunt een uittreksel BRP nodig hebben als u zich wilt inschrijven voor een woning of als u uw auto wilt overschrijven. Geef bij de aanvraag goed aan waarvoor u het uittreksel nodig hebt en wat erop moet staan. Bijvoorbeeld uw woonhistorie. Dan maakt de gemeente een uittreksel met de juiste gegevens erop. U kunt ook een internationaal uittreksel aanvragen: talen Frans/Duits/Engels of Spaans/Italiaans/Turks.

 • Discriminatie

  Discriminatie is verboden. Als u wordt gediscrimineerd of wanneer u getuige bent geweest van discriminatie, kunt u dit melden. Kosten Hulp van Discriminatie.nl is gratis. Tips U kunt discriminatie melden bij Discriminatie.nl via deze meldpagina.  U kunt bij Discriminatie.nl terecht voor: het melden van discriminatie advies over hoe u met discriminatie om kunt gaan informatie over wat u tegen discriminatie kunt doen bemiddeling tussen u en degene die u discrimineert hulp bij het opstarten van een klachtenprocedure hulp bij het aangifte doen bij de politie

 • Gladheidsbestrijding

  In de winterperiode houdt de strooiploeg van de gemeente Beuningen de hoofdwegen begaanbaar. De strooiploeg rijdt van wijk naar wijk. Maar let op, niet iedere wijk komt op de eerste dag met gladheid al aan de beurt. Wees daarom voorzichtig op de weg! Ook moet strooizout worden ingereden. In wijken is minder verkeer, waardoor het inrijden langer duurt. Doodlopende wegen kunnen wij niet strooien. Bekijk de plattegrond met de 4 strooiroutes en de locaties van zoutbakken. 4 strooiroutes Er zijn 4 strooiroutes. Bij strooiacties worden alle routes gestrooid. Ieder team heeft zijn eigen route. Bij de dienst spreekt men over de blauwe, groene, rode en oranje route:  De blauwe route gaat over de Wilhelminalaan en door de kernen van Beuningen en Weurt.  De groene route gaat door de kernen van Ewijk en Beuningen en over de wegen Steeg en Elsenpas.  De rode route gaat over de Van Heemstraweg, het industrieterrein Schoenaker, door de kern en het buitengebied van Winssen en het buitengebied van Ewijk. De oranje route gaat over de vrijliggende doorgaande fietspaden en snelfietsroutes door heel de gemeente. Blauwe route - stratenlijst Wilhelminalaan Verlengde Wilhelminalaan Elsenpas tot aan Ambulancepost Ficarystraat tot Schoenaker Bijsterhuizenstraat/Palkerdijk Elsenpas Wolfsbossingel Slottuin (deels) Lagunesingel Burg. Geradtslaan Lindestraat Van Suchtelenstraat Houtduiflaan Haagstraat Schoolstraat Molenstraat Pinksterbloemstraat Klaproosstraat Thorbeckeplein Amaliaplein (niet de parkeerplaatsen) Alexiastraat Kerkplein (ook parkeerplaatsen) Mauritsplein (ook parkeerplaatsen) Nieuwe Pieckelaan Metaalweg Houtweg Mortelweg Westkanaaldijk (deels) Pastoor van der Marckstraat Dijkstraat, incl. dijkoprit Kerkstraat, incl. dijkoprit Postkantoorstraat Th. Van Heereveldstraat Scheidingsweg Sportlaan (deels) Laan 1945 Jonkerstraat  Lindenhoutseweg (deels) Hogewaldstraat Reekstraat Verbindingsweg Oude Koningstraat Scharsestraat Bonenkampstraat Distelakkerstraat Dijk, tussen Distelakkerstraat en Swanenburg Hosterdstraat Groene route - stratenlijst Van Heemstraweg Hadrianussingel, incl. carpoolplaats Trajanussingel Leigraaf Aalsterveld Koolzaadveld Maisveld (deels) Viermorgen Schacht (deels) Zuil (deels), incl. brug De Boog Ornament  Gewelf (deels) Balmerd Zonnebloemveld Tempelstraat (deels) Imker Wagenmaker (deels) Tichelaar Leerlooier Julianastraat Hoogstraat Klaphekstraat Dir. Trompstraat (deels) Burg. Sprengerlaan Burg. Blessinglaan Vordingstraat Pater van Boxtelweg Hekkeslag Lampeland (deels) Den Elt Uilenburg (deels) Triangel (deels) Tuba Prins Alexanderstraat Klef Pastoor Hootmansstraat (deels) Schoolpad Blatenplak (deels) Binnenweg (deels) Steeg Elsenpas Hommelstraat Dwars Hommelstraat Waardhuizenstraat incl. dijkoprit Kloosterstraat incl. dijkoprit Rode route - stratenlijst Van Heemstraweg Schoenaker (tussen Van Heemstraweg en rotonde MC Donalds). Overige is voor de Provincie Gelderland Goudwerf Platinawerf Ijzerwerf Nikkelwerf Zilverwerf Bronswerf Brugstraat, incl. oprit dijk Ing. Van Stuivenbergweg Not. Roestraat , incl. dijkoprit Molenstraat Haneman (deels), incl. dijkoprit Deijnschestraat (deels), incl. dijkoprit Leegstraat Betenlaan Kooistraat Zellerstraat Ficarystraat Groene Heuvels (tot aan ingang bungalowpark) Parallelweg Schoenaker Koningstraat Ewijk en Winssen Plakstraat Poelsestraat Geerstraat Kennedysingel Veluwstraat Porta Campsebaan Ooigraaf Oranje route - stratenlijst Van Heemstraweg Pastoor van der Marckstraat Wilhelminalaan Verlengde Wilhelminalaan incl. fietstunnel Leigraaf Koningstraat Snelfietsroute Klokkengieter/Pompenmaker/Glazenier/Burg. Van Suchtelenstraat/Oude Pieckelaan Houtduiflaan  Jonkerstraat Krommestraat Palinggracht (deels) Brasemgracht (deels) Verlengde Reekstraat (deels) Lurvinkpad Reekstraat  Snelfietsroute langs Beuningse Boys/Smallencamp/Breedencamp.  Tot klaphekstraat Trajanussingel (deels) Schoenaker Zoutbakken Er staan ook zoutbakken in de gemeente. Deze staan meestal in de buurt van openbare voorzieningen zoals het MFA in Ewijk, het dorps- en molenhuis in Beuningen en bij sommige kerken. Wanneer strooien we? Op onderstaande wegtypen strooien we met hoge prioriteit: hoofdwegen wijkontsluitingswegen snelfietsroutes vrijliggende doorgaande fietspaden De volgende wegtypen hebben een lage prioriteit: Centrumgebieden, inclusief aansluitende parkeerterreinen Erfontsluitingswegen, inclusief woonstraten en woonerven Een lage prioriteit betekent dat we op deze wegtypen de gladheid bestrijden als de gladheid langer dan 2 dagen aanhoudt. Hiermee starten we als we de gladheidbestrijding op de wegtypen met een hoge prioriteit hebben afgerond. We doen dit alleen op werkdagen tijdens kantoortijden. Op andere wegen en stoepen bestrijdt de gemeente geen gladheid. Vragen? Heeft u vragen over een specifieke straat of de locatie van een zoutbak? Bel dan onder kantoortijden met 14 024 en vraag naar de wegbeheerder.  Bijzonderheden Het strooien is niet bevorderlijk is voor het milieu. Daarom probeert de gemeente een goede balans te vinden tussen de bescherming van het milieu en de veiligheid van de mens. Daarbij beschikt de gemeente over een beperkte hoeveelheid strooimiddelen per seizoen. Tips Zorg dat u tijdens het seizoen altijd voldoende strooimiddelen (zout) in huis heeft om de toegang tot uw woning (stoep en opgang) voor u en anderen zonder risico's bereikbaar te houden.

 • Toekomstbestendig Wonen

  Woont u in een eigen koopwoning? Dan kunt u tegen een aantrekkelijke rente geld lenen om uw woning toekomstbestendig te maken. U kunt hiermee bijvoorbeeld uw woning isoleren, een traplift plaatsen of asbest verwijderen.  Met deze lening is het mogelijk om investeringen te doen voor: Energiemaatregelen, zoals zonnepanelen en isolatie van uw woning Ingrepen om een woning levensloopbestendig te maken, zoals het aanbrengen van een traplift en het maken van een slaapkamer en badkamer op de begane grond Asbestsanering Funderingsherstel U vraagt hier als bewoner van uw eigen koopwoning de lening gemakkelijk online aan met uw DigiD: Toekomstbestendig wonen lening aanvragen 2023 Bent u lid van een vereniging van eigenaren (VvE) of wilt u namens een VvE een aanvraag doen? Bekijk dan de pagina voor leningen voor VvE’s Bijzonderheden Doet u het werk zelf? Dan neemt u in de offerte alleen de kosten van de materialen op;Maak een planning van de uitvoering van de werkzaamheden voordat u de Toekomstbestendig Wonen Lening aanvraagt. Meer informatie De Toekomstbestendig Wonen Lening bestaat uit meerdere vormen. Neem vooraf de verschillen goed door. Bedenk welke leenvorm u kunt en wilt aanvragen. In het document Verschillende soorten leningen (PDF, 1,86 MB) staan de verschillende vormen kort uitgelegd. U bent een natuurlijk persoon. Dat wil zeggen dat u uzelf vertegenwoordigt. U vertegenwoordigt geen groep, bedrijf of organisatie. Minimaal één van de maatregelen is gericht op energiebesparing of energieopwekking. U bent de eigenaar en bewoner van een bestaande woning in de gemeente Beuningen. Kijk voor de laatste rentetarieven op www.svn.nl/rentetarieven. U kent de voorwaarden van de Toekomstbestendig Wonen Lening. U kent de voorwaarden van SVn. Zij doen bijvoorbeeld een BKR-toetsing. U weet dat de gemeente en/of de SVn de lening helemaal of voor een gedeelte kan stoppen, wanneer u aan één of meer voorwaarden van de gemeentelijke verordening niet voldoet. U kunt de Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen voor deze maatregelen (PDF, 82kB). Gaat u uw woning verbouwen of aanpassen? Controleer dan van tevoren of u een omgevingsvergunning nodig heeft. Is uw woning een monument dan heeft u misschien ook een vergunning nodig. Het is mogelijk om zelf online te controleren of u een vergunning nodig heeft via www.omgevingsloket.nl. Vraag offertes op bij bedrijven die de maatregelen gaan uitvoeren, voordat u de Toekomstbestendig Wonen Lening aanvraagt. In een goede offerte staat: Een omschrijving van alle werkzaamheden die u wilt gaan doen, van start tot oplevering. Een open begroting. Dat is de hoeveelheid materiaal, aantal uren en de totale kosten van de werkzaamheden (inclusief bijkomende kosten). Bij isolerende maatregelen: een verlaagd BTW-tarief van 9% op de arbeidskosten. Een overzicht van materialen die u gaat aanbrengen. Samen met een certificaat, aantallen en/of oppervlaktes, isolatiewaarden, vermogen en tekeningen of beschrijvingen. Beoordelen we of u voldoet aan de voorwaarden in de verordening. Voldoet uw aanvraag, dan krijgt u een toewijzingsbrief. Is dit het geval? Vraag dan binnen acht weken de lening aan bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting gemeente (SVn). Als uw aanvraag bij SVn binnen is, heeft u nog drie maanden de tijd om uw aanvraag compleet te maken. Als uw aanvraag niet binnen drie maanden compleet is en er geen lening tot stand is gekomen, is de toewijzing niet meer geldig en beëindigt SVn uw aanvraag. Het SVn controleert of u voldoet aan de voorwaarden voor de lening. Hiervoor kijken zij onder andere naar uw financiële situatie. U krijgt te horen of u wel of geen lening krijgt. Meer informatie Verordening gemeente Beuningen svn.nl/gemeente/Beuningen Regionaal Energie Loket Beuningen