Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

  • Gemeente als klant

    Bij onze gemeente zijn de verschillende teams verantwoordelijk voor hun inkopen. Inkoopmedewerkers bieden ondersteuning en geven advies bij inkoop- en aanbestedingstrajecten.

  • Begraafplaatsen

    Als een naaste van u overlijdt, kunt u hem of haar laten begraven op een gemeentelijke begraafplaats of laten cremeren waarna de urn op de begraafplaats wordt bijgezet. Om een lichaam te mogen begraven, is toestemming (verlof) nodig van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Deze toestemming wordt afgegeven na overlegging van een verklaring van een arts of gemeentelijke lijkschouwer,…

  • Collecteren

    Wilt u voor een goed doel geld inzamelen? Dan vraagt u een collectevergunning aan. De gemeente wil niet dat er meerdere collectes tegelijkertijd plaatsvinden. In een collecterooster houden wij bij wanneer er collectes zijn. Bij grote landelijke acties toetst de gemeente uw aanvraag aan het advies van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Bij het CBF kunt u het landelijk collecterooster inzien.…

  • Gevonden/verloren voorwerp melden

    Stel: u vindt iets op straat. Bent u verplicht om het op te rapen? En mag u het houden of moet u het aangeven? En wanneer bent u dan eigenaar? Vervelender is het als u zelf iets kwijtraakt. Bijvoorbeeld uw paspoort of portemonnee. Moet u dan aangifte doen? En waar kunt u terecht om te kijken of uw verloren/vermiste goed…

  • Onroerende zaakbelastingen

    Als u op 1 januari eigenaar of gebruiker bent van een onroerende zaak (bijvoorbeeld een bedrijf of grond) betaalt u onroerende zaakbelasting (ozb). Om te bepalen wie op 1 januari eigenaar of gebruiker was, maakt de gemeente gebruik van informatie van onder meer het Kadaster, het bevolkingsregister en de Kamer van Koophandel. Bent u op 1 januari gebruiker van een…

  • Monumenten

    Soms kan een woning of bouwwerk de status van monument krijgen. Het voordeel hiervan is dat u belastingaftrek kunt krijgen voor het onderhoud. Daarnaast zijn er mogelijk subsidies beschikbaar voor bepaalde werkzaamheden. Wel moet u een vergunning aanvragen voor (ver)bouw- en onderhoud. Hier zijn strenge regels aan verbonden. Meer informatie hierover leest u op de website van de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR).

  • Rioolverstopping

    Een verstopte afvoer van de riolering is vervelend, vooral wanneer u als gebruiker geconfronteerd wordt met de nadelige gevolgen hiervan (wateroverlast etc.). Hieronder staat wat de gemeente voor u kan betekenen wanneer een verstopping heeft en de waterafvoer niet meer (goed) functioneert.

  • Woning tijdelijk verhuren

    Wilt u uw woning tijdelijk verhuren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om dat te regelen. U leest daarover ook meer op de website van de rijksoverheid. Omgevingsplan Natuurlijk moet u er altijd voor zorgen dat u aan de regels van het bomgevingsplan voldoet. Zo is het in de gemeente Buren in de meeste gevallen niet toegestaan om uw woning in…

  • Bijdrage voor kinderen

    Sporten, zomerkamp, een zwemdiploma halen, muziekles, geschikte zomer- en winterkleding, je verjaardag vieren, een dagje uit. Het lijkt zo gewoon dat alle kinderen dit kunnen doen. Maar niet elke ouder of verzorger kan dit betalen. De gemeente Buren wil geen kinderen aan de zijlijn. Alle kinderen moeten mee kunnen doen! Wij werken samen met twee organisaties om kinderen uit gezinnen…

  • Contact voor bedrijven

    De gemeente Buren hecht veel waarde aan een goed contact met het plaatselijke bedrijfsleven. Een goede en directe dienstverlening is hierbij een must. Daarom is er binnen gemeente Buren een accountmanager aanwezig als centraal aanspreekpunt binnen de gemeente. U kunt er met al uw vragen en opmerkingen terecht. De accountmanager binnen gemeente Buren is Martin Jansen. U kunt contact met…