Zoekresultaat 1 - 10 van 17 resultaten

 • Groene buurtinitiatieven

  Heeft u een briljant buurtinitiatief en heeft u met uw buurt geld ingezameld om te vergroenen? Onze experts lezen graag mee met uw plan. Ook als u tips en adviezen nodig heeft over uw keuze van beplanting, kunt u bij ons terecht. Laat ons uw buurtinitiatief altijd even weten, zodat we er zeker van zijn dat uw gekozen plek geen andere plannen "dwarsboomt". Ook is het voor onze buitendienst belangrijk om te weten dat deze groene plek door u zelf wordt onderhouden.

 • Hulp bij schulden

  Heeft u schulden en kunt u deze niet meer betalen? Weet u niet meer hoe u dit zelf kunt oplossen? Vraag dan de medewerkers van het team Schuldhulpverlening om advies.

 • Rijbewijs online verlengen

  U kunt uw rijbewijs verlengen, een categorie laten toevoegen of een her-afgifte na opheffing ongeldigverklaring online regelen. Let op: Vraagt u het rijbewijs voor de 1ste keer aan of wilt u een buitenlands rijbewijs omwisselen? Dit kan helaas niet online, maar moet u regelen bij de balie van het stadskantoor.

 • Aanpak fietsenoverlast Gemeente Culemborg

  Welke actie voert de gemeente uit om de fietsenoverlast op het NS-station te verminderen? Aan allebei de kanten van het station worden weesfietsen en fietswrakken verwijderd.

 • Container, steiger, hoogwerker

  U mag niet zomaar de weg, de stoep of een gedeelte ervan gebruiken. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een steiger, container, bouwmaterialen of een reclamebord. Voor de binnenstad gelden soms andere regels dan voor andere wijken.

 • Kattenoverlast

  De gemeente kan niet bemiddelen in conflicten over kattenoverlast. Wettelijk is bepaald dat de eigenaar van een kat (of een ander dier) ervoor moet zorgen dat deze geen overlast voor de omgeving veroorzaakt.

 • Kind erkennen

  Bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap met de moeder van uw kind? Dan moet u een kind erkennen om (wettelijk) ouder van het kind te worden. Dit regelt u op afspraak aan de balie. U hoeft daarvoor niet de biologische ouder te zijn.

 • Klimaatadaptatie

  Om ons voor te bereiden op de verandering van het klimaat, nemen we maatregelen. Die helpen om natte voeten te voorkomen en extreme droogte te bestrijden.

 • Parkeerplaatsen

  In een gedeelte van de stad geldt betaald parkeren. Er zijn ook gratis parkeerplaatsen. En aparte regels voor grote voertuigen.

 • Woo-verzoek ondersteuning voor gedupeerden kinderopvangtoeslagenaffaire

  Hieronder leest u een verkorte versie van het verzoek en het besluit.