Zoekresultaat 1 - 10 van 4485 resultaten

  • Geen geld voor eten, drinken, kleding of speelgoed

    Hulp voor als u te weinig geld heeft.

  • Omgevingsvergunning

    Gaat u bouwen of verbouwen? Een boom kappen? Het gebruik van een gebouw of terrein veranderen? Vaak heeft u daarvoor een Omgevingsvergunning nodig.

  • Adresonderzoek aanvragen

    Staat iemand op uw adres ingeschreven die er niet woont? Of heeft iemand een briefadres op uw adres en kunt u die persoon niet meer bereiken? Dan kunt u een adresonderzoek aanvragen bij de gemeente. U kunt een adresonderzoek ook intrekken.

  • Jeugdhulp

    Heeft u (algemene) vragen over het opgroeien of de opvoeding van uw kinderen? Dan kunt u contact opnemen met LOES.

  • Achternaam kind kiezen

    Een 1e kind krijgt de achternaam van vader of moeder. Dit wordt bepaald door de ouders of de wet. Er bestaan verschillende scenario’s.

  • Vroegsignalering

    Vroegsignalering betekent dat we zo snel mogelijk willen helpen bij betaalproblemen. Hoe sneller wij dit weten, hoe kleiner de achterstand meestal is.

  • Duurzame Doeners

    In de Hoeksche Waard zijn inwoners, ondernemers, verenigingen, scholen en andere maatschappelijke organisaties al goed bezig met duurzame verbeteringen in en om het huis en gebouw. En verduurzamen is natuurlijk veel meer dan alleen energie besparen, isoleren of zelf energie opwekken.   Duurzaamheid komt overal terug  Denk maar aan buurtbewoners die samen een buurttuin verzorgen, waar het groen de bijen, vogels,…

  • Overlijdensaangifte

    Wanneer iemand is overleden doet u hiervan aangifte in de gemeente waar de persoon is overleden.

  • Hulp bij wonen en huishouden

    Misschien kunt u niet meer zonder hulp thuis wonen. Dit kan komen door uw gezondheid of door sociale problemen. U kunt bijvoorbeeld klusjes in huis niet meer zelf doen. Of u komt niet meer zelfstandig naar de eerste verdieping van uw huis. Het kan ook zijn dat u moeite heeft met het bijhouden van uw administratie. Of dat u door problemen dakloos dreigt te worden. Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Denk aan uw partner of inwonende kinderen. Maar ook andere familieleden, vrienden en buren. Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld een klusjesdienst die u helpt in huis. Ook zijn er vaak vrijwilligersorganisaties in de omgeving die u kunnen helpen. U kunt met uw hulpvraag ook terecht bij het Sociaal Financieel Trefpunt. Die gaat met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. Het Sociaal Financieel Trefpunt kijkt naar wat u zelf kan doen en of er mensen uit uw omgeving kunnen helpen. U kunt voor uw hulpvraag onderstaand formulier invullen. Meldingsformulier Wmo Komt uit het onderzoek dat u hulp nodig heeft die meer aansluit bij uw persoonlijke omstandigheden? Dan kan de gemeente u een maatwerkvoorziening aanbieden. Dit is bijvoorbeeld een traplift of dagbesteding.

  • Verklaring onder ede of belofte

    Wilt u zich bij de gemeente inschrijven? En kunt u geen officiële identiteitsdocumenten overleggen? Dan kan het nodig zijn dat u een verklaring onder ede of belofte moet afleggen.