Zoekresultaat 101 - 110 van 147 resultaten

 • Rijkskantoor Kempkensberg

  Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) ontwikkelt een tweede rijkskantoor aan de Kempkensberg. Het nieuwe kantoorgebouw komt te staan op het open terrein naast het huidige rijkskantoor, ook wel bekend als ‘het DUO-gebouw’. Het Rijksvastgoedbedrijf is initiatiefnemer en werkt bij de ontwikkeling samen met de gemeente Groningen. We verwachten dat de bouw in 2029 klaar zal zijn.

 • Bijstandsuitkering aanvragen

  Hebt u te weinig inkomen om van te leven? En kunt u geen werk vinden? Dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen. U ontvangt u binnen 8 weken een besluit op uw aanvraag.

 • Parkeervergunning voor bedrijven

  Staat uw bedrijf in een gebied met betaald parkeren? Dan hebt u een parkeervergunning nodig.

 • Stationsgebied

  In het Stationsgebied werkt de gemeente in het project Groningen Spoorzone al een aantal jaar samen met ProRail, de NS en de provincie aan de realisatie van een betere OV-verbinding en een aantrekkelijker station.

 • Akte inleveren en laten registreren

  Wilt u een akte inleveren bij de gemeente en deze laten registreren in de basisregistratie personen (BRP)? Maak hiervoor een afspraak.

 • Fietssticker buurtzorg aanvragen

  Verleent u buurtzorg vanuit een erkende zorginstelling? Dan kan uw organisatie een fietssticker aanvragen zodat u kunt parkeren in het gebied met een fietskeerverbod in de binnenstad.

 • Moving to or within Groningen

  If you are relocating within Groningen or moving from another municipality in the Netherlands to Groningen, make sure to inform the municipality within 4 weeks before and 5 days after your move.

 • Wet Goed Verhuurderschap

  Vanaf 1 juli 2023 geldt de Wet Goed Verhuurderschap. Deze wet geeft gemeenten meer mogelijkheden om ongewenst verhuurgedrag tegen te gaan. Dan gaat het bijvoorbeeld om woondiscriminatie, intimidatie, onredelijke servicekosten en een te hoge borg.

 • Kavels Europapark

  Welke kavels zijn er op het Europapark en wat zijn de plannen?

 • Herinrichting Helpman-Noord

  In Helpman-Noord worden een aantal straten anders ingericht. Hiervoor wordt een inrichtingsplan gemaakt waar inwoners van Helpman-Noord nauw bij worden betrokken. Dit is nodig omdat er veel verandert in de wijk door onder meer de bouw van nieuwe woningen en een nieuw ontwerp van het park aan de noordkant. Om de veranderingen goed op elkaar af te stemmen is er een gebiedsvisie voor Helpman-Noord gemaakt. Die is door de raad op 5 april 2023 vastgesteld. Daarin staat hoe Helpman-Noord er in de toekomst uit gaat zien.