Zoekresultaat 11 - 20 van 44 resultaten

  • Situatiekaarten

    Soms heeft u landmeetkundige gegevens nodig. Bijvoorbeeld voor het oplossen van problemen over de erfgrens of voor de aanvraag van een vergunning. De gemeente bepaalt de grens tussen de grond van de gemeente en die van een ander.

  • Inschrijven buitenlandse student

    Als je in het buitenland woont en terug wil verhuizen naar Nederland, schrijf je je in bij de gemeente waar je gaat wonen. Het betreft een hervestiging wanneer u al eerder in Nederland heeft gewoond of als u naar het buitenland bent verhuisd na oktober 1994.

  • Muziekmelding horeca (incidentele festiviteit)

    ls u een horecabedrijf runt kunt u een vast aantal keren per jaar een muzikale festiviteit organiseren. U moet melding hiervan maken bij de gemeente. Tijdens de festiviteit mag u afwijken van de geldende geluidsnormen.

  • Inzage omgevingsplan

    In een bestemmingsplan staat beschreven waar in een bepaald gebied wel of niet gebouwd mag worden. En als er gebouwd mag worden welke eisen hierbij gelden. Het bestemmingsplan geeft ook aan waar plaats is voor winkels, horeca en woningen en of grond bedoeld is voor wegen of parkeren.

  • Huisnummer, toekenning

    De gemeente geeft elk nieuw huis of bedrijfspand een adres met huisnummer. Vaak krijgen stand- en ligplaatsen ook een adres. Adressen worden opgenomen in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Huisnummers kunnen niet zomaar gebruikt of gewijzigd worden. Klopt uw huisnummer niet? Dan kunt u daar melding van doen bij de gemeente.

  • Parkeervergunning (tijdelijk)

    In sommige gebieden kunt u alleen betaald parkeren of heeft u een parkeervergunning nodig. Wilt u tijdelijk in zo’n gebied parkeren? Vraag dan bij de gemeente om een tijdelijke parkeervergunning. Bijvoorbeeld: u werkt voor een aannemer die in het vergunningsgebied met een bouwproject bezig is, of u gaat verhuizen.

  • Ontheffing bijzonder transport

    Als u specifieke goederen wilt vervoeren of een lading van grote omvang, dan heeft u hiervoor een ontheffing nodig. Deze vraagt u aan via de RDW. De RDW regelt de ontheffing voor u met de gemeente, provincie of de Rijkswaterstaat.

  • Verhuizen naar het buitenland (Emigreren)

    U meldt uw verhuizing naar het buitenland maximaal 5 dagen van tevoren bij de gemeente. U moet een melding doen als u in een periode van 1 jaar langer dan 8 maanden naar het buitenland gaat. Deze 8 maanden hoeven niet aaneengesloten te zijn.

  • WOZ-beschikking (Wet waardering onroerende zaken)

    De WOZ-waarde van uw pand wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. U vindt de WOZ-waarde in de WOZ-beschikking. U ontvangt deze beschikking elk jaar, meestal in februari. De beschikking is meteen het aanslagbiljet voor de onroerendezaakbelasting.

  • Inzage bouwdossier

    De gemeente bewaart bouwtekeningen en bouwplannen van woningen en bedrijfspanden. U kunt zo’n bouwdossier opvragen bij het GemeenteLoket als het een bouwplan van 1996 of later betreft. Bijvoorbeeld als u bezwaar wil maken tegen een bouwplan bij u in de buurt. De gemeente bewaart bouwtekeningen en bouwplannen van woningen en bedrijfspanden. U kunt zo’n bouwdossier opvragen en bij het GemeenteLoket inzien als het een bouwplan van 1995 of later betreft. Bijvoorbeeld als u bezwaar wil maken tegen een bouwplan bij u in de buurt.