Zoekresultaat 41 - 48 van 48 resultaten

 • Terras, vergunning

  Horecaondernemers die een terras willen, moeten een vergunning aanvragen. Ook als het terras op eigen terrein ligt. U moet precariobelasting betalen als het terras op gemeentegrond ligt. Het kan zijn dat u naast de terrasvergunning een omgevingsvergunning moet aanvragen.

 • Tegemoetkoming Energiekosten voor buitenlandse studenten

  Bent u een buitenlandse student, woont u in Maastricht en heeft u geldproblemen door de hoge energierekening? Kijk of u recht heeft op de eenmalige Tegemoetkoming Energiekosten voor buitenlandse studenten van de gemeente. Als u aan alle voorwaarden voldoet, kunt u 400 euro krijgen. Hieronder staan de voorwaarden en leggen we uit hoe u de tegemoetkoming aanvraagt.

 • Paspoort of identiteitskaart laten bezorgen

  Wilt u uw paspoort of identiteitskaart thuis laten bezorgen? Dat kan. Aan deze service zijn wel extra kosten verbonden. Bezorgen van reisdocumenten is uiteraard niet verplicht. U kunt uw reisdocument ook gewoon zelf ophalen bij het GemeenteLoket in Maastricht.

 • Archeologische vondst, melding

  Als u een archeologische (oudheidkundige) vondst doet, moet u dit melden. Bijvoorbeeld als u hele oude munten of vazen gevonden heeft in een bouwput. Ook als u oude voorwerpen onder water heeft gevonden, moet u dit melden. Bijvoorbeeld delen van een scheepswrak.

 • Probleem met verhuurder melden

  Zoekt u een huis of huurt u er een van een verhuurder? Voelt u zich slecht behandeld, bijvoorbeeld omdat de verhuurder discrimineert, bedreigt, te veel borg vraagt, of oneerlijke servicekosten rekent? Dan kunt u dit melden.

 • Gevonden of verloren voorwerpen melden

  Verloren of gevonden voorwerpen kunt u melden bij de gemeente. Afhankelijk van de waarde wordt een gevonden voorwerp 3 maanden tot een jaar door ons bewaard.

 • Kinderopvang starten

  Ondernemers die kinderopvang willen verzorgen, moeten een aanvraag indienen bij de gemeente. De gemeente regelt uw inschrijving in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP).

 • Geslacht op geboorteakte, wijzigen

  Op uw geboorteakte staat uw geslacht vermeld. Transgenders kunnen het geslacht op hun geboorteakte laten veranderen bij de gemeente waarin ze geboren zijn.