Zoekresultaat 11 - 20 van 28 resultaten

  • Uitstalling exploiteren

    Bij hun winkel mogen ondernemers een uitstalling plaatsen. Afhankelijk van de locatie van uw winkel mag u zonder vergunning een uitstalling plaatsen. Er zijn in Maastricht 3 verschillende gebieden, met elk andere regels voor het plaatsen van een uitstalling.

  • Bladkorven

    In de herfst zorgen bladeren op straat voor ongemak. Wij plaatsen bladkorven waarin u de bladeren kunt verzamelen. Deze bladkorven worden regelmatig geleegd. Bladkorven worden geplaatst van 13 tot 28 oktober.

  • Milieuparken

    De gemeente heeft een afvalinzamelstation of 'milieupark' waar u uw afval kunt brengen. Het gaat om grofvuil, afval in grote hoeveelheden, zoals tuinafval of afval van gebruiksgoederen, zoals koelkasten, televisies en huishoudelijke apparaten. U kunt ook chemisch afval langsbrengen.

  • Grofvuil

    Grofvuil is afval dat niet in een vuilniszak of afvalcontainer past. bijvoorbeeld een kast, bank of stoel. U kunt uw grofvuil met uw afvalpas naar het milieupark brengen of door ons laten ophalen.

  • Ondergrondse restafvalcontainer

    Bij een aantal hoogbouwcomplexen in de gemeente Maastricht zijn er ondergrondse containers voor huishoudelijk restafval. Als u woont in een van deze complexen kunt u een gebruikerspas aanvragen voor de containers.

  • Afvalkalender

    De jaarlijkse afvalkalender geeft u een overzicht wanneer en welk afval wij huis-aan-huis ophalen. U vindt er ook informatie over de milieuparken.Als u gaat verhuizen moet u uw afvalkalender en afvalpas achterlaten in de woning.

  • Bodemonderzoek

    Een bodemonderzoek is soms nodig als u bouw- of verbouwplannen heeft. Ook wordt steeds vaker een bodemonderzoek gevraagd bij de koop of verkoop van een woning, bedrijfspand of een stuk grond. Een bodemonderzoek geeft de kwaliteit weer van de bodem op dat moment.

  • Inzamelen huishoudelijk afval

    Elk huishouden produceert afval. Denk aan groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval), papier en verpakkingen. De gemeente haalt dit huishoudelijke afval op.

  • Omgevingsvergunning voor opslag asbest

    Asbest is een kankerverwekkende stof. Heeft u een asbestverwijderingsbedrijf met een tussenopslag en wilt u asbest opslaan? Dan moet u daar melding van doen. Krijgt u toestemming? Dan heeft u een omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM) nodig.

  • Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken

    De gemeente zamelt plastic, blik en drinkpakken in. Dit kunt u allemaal kwijt in de PBD-container. U vindt de PBD-containers bij het milieuperron en het milieupark. De gemeente zorgt ervoor dat plastic, blik en drinkpakken gescheiden worden.