Zoekresultaat 21 - 28 van 28 resultaten

  • Bomen kappen, vergunning

    Als u een grote boom wilt omhakken of rooien, dan heeft u een vergunning nodig. Dit geldt ook voor stevig snoeien. Kleine bomen of struiken op uw eigen terrein mag u wel zonder vergunning verwijderen.In de vergunning staat altijd een herplantplicht.

  • Obstakel op de openbare weg plaatsen, toestemming

    Een bouwkeet of grote container kunnen heel handig zijn bij een verbouwing. Maar u mag niet zomaar een groot voorwerp langs de kant van de weg of op de stoep (laten) plaatsen. Anderen kunnen er immers last van hebben. U heeft daarom toestemming nodig van de gemeente om het obstakel te plaatsen.

  • Riool aansluiting en verstopt riool

    Heeft u last van een verstopt riool? Dan moet u zelf een loodgieter of ontstoppingsbedrijf bellen. Als vastgesteld wordt dat de verstopping buiten u erf zit, dan kunt u dit melden bij de gemeente. Wij zorgen dan voor ontstopping.

  • Principeverzoek

    U kunt een principeverzoek indienen als u niet zeker weet of uw (ver)bouwplannen vergunningplichtig zijn. Maar ook als u een omgevingsvergunning nodig heeft en uw plannen zijn nog onvoldoende uitgewerkt. Wij adviseren u over de haalbaarheid en technische uitgangspunten van uw plan.

  • Oud papier en karton

    Oud papier en karton kunnen prima worden hergebruikt. Oud papier en karton wordt 1 keer per maand huis-aan-huis opgehaald. Op de afvalkalender ziet u wanneer dat is. U kunt oud papier en karton ook zelf inleveren bij een milieuperron of milieupark.

  • Omgevingsvergunning beperkte milieutoets

    Als uw bedrijf werkzaamheden gaat uitvoeren die het milieu kunnen beïnvloeden moet u dit vooraf melden bij de Regional Uitvoeringsdienst (RUD). In sommige gevallen heeft u ook een eenvoudige omgevingsvergunning nodig zonder voorschriften: de omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM). De activiteiten van uw bedrijf mogen het milieu dan niet ernstig belasten.

  • Bodeminformatie

    U kunt bij de gemeente informatie opvragen over de kwaliteit van de bodem. Niet van alle adressen en percelen zijn bodemgegevens bekend. Maar dit betekent niet dat de grond schoon is. Vooral in het centrum van Maastricht, de Beatrixhaven, Belvédère en de voormalige overloopgebieden van de Maas en Jeker moet u rekening houden met bodemverontreiniging.

  • Afvalwater lozen op riolering, vergunning

    Afvalwater kan op verschillende manieren afgevoerd worden. Bijvoorbeeld op het riool of direct in het open water. Afwalwater lozen op een riool heet indirecte lozing. Het maakt niet uit of het een vuilwater- of een schoonwaterriool is. De indirecte lozingen vallen onder de Wet milieubeheer.