Zoekresultaat 11 - 20 van 32 resultaten

  • Inrit aanleggen

    Als u een inrit wilt maken bij uw bedrijf of huis heeft u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u een inrit wilt maken van de weg naar uw garage. Of voor een inrit over water, zoals over een sloot. Een bestaande inrit mag u niet zonder vergunning veranderen.

  • Informatiestand plaatsen

    Voor het plaatsen van een informatiestand heeft u een vergunning nodig. De gemeente kijkt naar het doel,de omvang en de plaatst van uw stand en gaat na of u geen overlast veroorzaakt.

  • Voertuig op straat verkopen

    U mag niet zomaar ergens een voertuig parkeren om het te verkopen. Het is belangrijk dat de weg veilig blijft en er geen overlast is.

  • Groot voertuig op de weg parkeren (Ontheffing Algemene Plaatselijke Verordening)

    Het is verboden een voertuig dat een lengte heeft van meer dan 6 meter en/of een hoogte heeft tussen 2,40  en 2,70 meter, te parkeren binnen de bebouwde kom.

    Het college kan een ontheffing verlenen.

  • Terrasvergunning aanvragen

    Horecaondernemers die een terras willen, moeten altijd een vergunning aanvragen. Ook als het terras op eigen terrein ligt. Ook moet het omgevingsplan het gebruik als terras toestaan. Het terras wordt opgenomen in de horeca exploitatievergunning en/ of de Alcoholvergunning.

    Ligt uw terras op gemeentegrond? Dan moet u ook precariobelasting betalen. Dit is belasting die u betaalt voor het gebruik van openbare grond. De hoogte hiervan is afhankelijk van het aantal m2 en de periode dat u de grond gebruikt. 

  • Geluidsapparatuur in horecabedrijven

    Als u in een horecabedrijf vaak geluidsapparatuur wilt gebruiken, dan moet u een geluidsonderzoek laten uitvoeren. Daarmee bewijst u dat uw geluid niet te hard is. Zo voorkomt u overlast voor omwonenden en de omgeving.

    Het rapport van het geluidsonderzoek geeft u door aan de gemeente via het Omgevingsloket.

  • Alcoholvrije dranken schenken

    Als u in uw horecabedrijf alleen alcoholvrije dranken verkoopt, heeft u een exploitatievergunning nodig. Ook verenigingen en stichtingen hebben dit nodig. Bijvoorbeeld een sportvereniging of een kerkelijke vereniging.

     

    Vaak moeten horecabedrijven daarnaast nog andere vergunningen aanvragen, zoals een alcoholwetvergunning?

  • Parkeren bij een autobedrijf

    Als u een autobedrijf heeft, mag u niet zomaar auto's parkeren op of langs de openbare weg. Hier heeft u een ontheffing voor nodig. Auto's plaatsen op uw eigen terrein is wel toegestaan.

  • Opkopersregister bijhouden

    Als u handelt in tweedehands goederen, dan moet u een gewaarmerkt opkopersregister bijhouden. Of uw spullen registreren in een Digitaal Opkopers Register (DOR). Dat geldt ook voor handel via internet. Verkoopt iemand spullen aan u om door te verkopen? Dan moet deze persoon zich identificeren. U zet vervolgens in het register welke spullen u heeft gekocht en van wie. Zo wil de gemeente heling tegengaan. Het kopen van gestolen goederen is namelijk strafbaar.

  • Circus organiseren

    Voordat u circusvoorstellingen in een tent kunt geven, heeft u verschillende vergunningen nodig. Zo kunt u een omgevingsvergunning of speelvergunning nodig hebben. Vraag bij de gemeente welke vergunningen u moet aanvragen. Overleg ook welke (verkeers)maatregelen er nodig zijn.

    Over het algemeen wordt een beperkt aantal vergunningen afgegeven.