Zoekresultaat 21 - 30 van 32 resultaten

  • Caravan parkeren op openbare weg

    U mag een voertuig voor recreatie of anderszins voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt niet voor langere periode langs de weg parkeren. Dit geldt o.a. voor

    • Kampeerwagen
    • Camper
    • Magazijnwagen
    • Aanhangwagen
    • Keetwagen

  • Festiviteit horeca organiseren

    Bedrijven en verenigingen mogen maximaal 12 keer per jaar een festiviteit organiseren waarbij wordt afgeweken van de geluidsnorm. Denk hierbij aan een muziekoptreden in een café of winkel. Ook Een toernooi van een sportvereniging valt hieronder.

    Geluidsontheffing

    Een vrijstelling van de geluidsnormen betekent niet dat er ongelimiteerd geluidhinder veroorzaakt mag worden. Overmatige hinder moet u altijd voorkomen. Van de 12 dagen zijn er een aantal dagen collectief aangewezen zoals koningsnacht en carnaval.

  • Gokautomaat plaatsen

    Een gokautomaat, zoals een fruitautomaat, is een kansspelautomaat. Als u een kansspelautomaat wilt plaatsen, heeft u een vergunning nodig. Deze vergunning heet een aanwezigheidsvergunning. Voor een behendigheidsautomaat, zoals een flipperkast, is geen vergunning nodig.

    De gemeente maakt een verschil tussen ‘hoogdrempelige’ en ‘laagdrempelige’ inrichtingen:

    • Hoogdrempelige inrichtingen zijn bijvoorbeeld cafés, bars en nachtclubs. Deze bedrijven mogen 2 speelautomaten hebben, zowel kansspel- als behendigheidsautomaten.
    • Laagdrempelige inrichtingen zijn bijvoorbeeld snackbars en kantines. Deze bedrijven mogen 2 behendigheidsautomaten hebben (dus geen kansspelautomaten).

    Daarnaast kan het nodig zijn dat u een exploitatievergunning aanvraagt bij de Kansspelautoriteit.

  • Evenementenvergunning

    U heeft een vergunning nodig om een evenement te mogen organiseren. Voor kleine evenementen kan volstaan worden met een melding.
    De overige evenementen worden onderscheiden in A- (niet risicovol) B- (enigszins risicovol) of C- (risicovolle) evenementen. Het hangt af van de categorie en van de omvang van uw evenement hoeveel vragen u moet beantwoorden en hoeveel bijlagen u moet toevoegen. Dit wordt vanzelf duidelijk als u het digitale aanvraagformulier invult.

    Voor meer informatie: Kijk op de pagina https://www.oosterhout.nl/vergunningen-en-toestemmingen/evenementen-en-horeca-vergunningen/evenement-organiseren/evenementenloket

    Bijlagen

    Hoe groter uw evenement, hoe meer informatie wij nodig hebben. Zorg in ieder geval dat u een digitale situatieschets in een map heeft klaarstaan, waarop het evenemententerrein en de directe omgeving op schaal zijn ingetekend.

    Aanvragen en termijnen

    U kunt alleen een meldingen doen of een vergunning aanvragen. Hier heeft u een DigiD of E-herkenning voor nodig. U kunt een melding indienen tot vier weken voor het evenement.  Mocht er door het gemelde evenement een gevaarlijke situatie ontstaan, dan ontvangt u daarover binnen twee weken bericht. U kunt een vergunning aanvragen tot drie maanden voor het evenement. Binnen acht weken wordt over uw aanvraag beslist.

    Opslaan

    Weet u dat u het formulier tussentijds kunt opslaan? Het formulier komt dan automatisch in de map Downloads op uw computer. Als u weer verder wilt met dit formulier, moet u eerst opnieuw inloggen met DigiD of E-herkenning. Daarna kunt u de laatst opgeslagen versie openen.

  • Horecabedrijf beginnen

    Als u een horecabedrijf begint, heeft u een exploitatievergunning nodig. U heeft een horecabedrijf als u eten of (alcoholische) drank verkoopt om daar direct te gebruiken, of als u slaapplekken verhuurt. Bijvoorbeeld een café, restaurant, snackbar, discotheek of hotel. Ook voor een buurthuis, clubhuis of kantine heeft u een exploitatievergunning nodig.

    De vergunning is onbeperkt geldig totdat het horecabedrijf verandert van naam, rechtsvorm, plaats of eigenaar. Verandert er iets? Meld het binnen 3 dagen bij de gemeente.

    Het kan zijn dat u nog meer vergunningen nodig heeft of meldingen moet doen. Bijvoorbeeld als:

    • u alcohol wilt schenken in uw bedrijf
    • er meer dan 50 personen tegelijk in uw pand kunnen
    • u een terras bij uw horecabedrijf heeft
    • u een gokautomaat wilt plaatsen

  • Natuurgebieden betreden met voertuig of paard

    De gemeente kan een gebied tot natuurgebied benoemen. U mag dit gebied in met uw voertuig, bijvoorbeeld met uw auto, fiets, brommer of quad. Hiervoor gelden wel regels. U moet op de openbare weg blijven. Met uw paard moet u op de ruiterpaden blijven. Dit is om overlast en milieuvervuiling te voorkomen. Ook is dit voor de veiligheid en bescherming van planten, dieren en mensen.

     

    In Oosterhout en omgeving zijn er specifieke ruiterroutes aangelegd op de Vrachelse Heide en in de Boswachterij Dorst. Langs ecologische verbindingszones kunnen restricties gelden voor paardrijden.

    Het gemotoriseerd voortbewegen op de onderhoudspaden langs waterlopen is niet toegestaan in verband met de overlast en schade die dit teweeg brengt.

  • Een evenement organiseren

    Omschrijving een groot evenement organiseren

    In alle gevallen is nodig:

    • Plattegrond/situatieschets
    • Veiligheidsplan
    • Mobiliteitsplan

    Afhankelijk van het soort evenement bevat de aanvraag ook de volgende onderdelen:

    • Draaiboek en programma
    • Tentenboek, constructietekeningen- en gegevens
    • Zorgplan 

    Omschrijving een klein evenement organiseren

    Ga je een evenement organiseren voor minder dan 250 bezoekers? Dan heb je geen vergunning nodig als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Wel moet je het evenement online melden. Hiervoor heb je DigiD of E-herkenning nodig.

     Wel moet je een melding doen bij de gemeente.

     

  • Veel dieren houden

    Als u meer dan 5 zoogdieren of meer dan 25 vogels wilt houden, dan meldt u dit eerst bij de gemeente. Het gaat hier om het houden van dieren voor educatieve en recreatieve doelen. Zoals een kinderboerderij, hertenpark of manege. Maar ook als het gaat om het fokken en het opvangen van huisdieren. Zoals een dierenasiel of hondenfokkerij.

    Houdt u op uw terrein meerdere wilde of zeldzame dieren, dan heeft u ook een dierentuinvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

  • Geluidsapparatuur op straat gebruiken

    Als u geluidsapparatuur op straat wilt gebruiken, dan mogen omwonenden daar geen last van hebben.

    Om te bewijzen dat u aan de normen zult voldoen, moet u een geluidsonderzoek laten uitvoeren. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die dit voor u kunnen doen. U moet laten onderzoeken hoeveel van uw geluid hoorbaar is aan de gevels van omliggende gebouwen met een woonfunctie. Dit zijn bijvoorbeeld woningen, verpleeghuizen, woonboten, enzovoort.

    Het rapport van het geluidsonderzoek moet u aan de gemeente doorgeven via het Omgevingsloket. Dit moet minimaal 4 weken voordat u de geluidsapparatuur gaat gebruiken.

  • Gevels reinigen

    Van gebouwen of bruggen moet af en toe de buitenkant schoongemaakt worden. Dit kan zorgen voor milieuoverlast. Bijvoorbeeld als u het afvalwater laat wegstromen in de bodem of het riool. Ook kunnen anderen last hebben van het geluid van de schoonmaakapparaten. Of van het vrijkomende stof. Daarom moet u dit melden bij de gemeente.

    Werkt u vlak bij open water, zoals een sloot? Het afvalwater mag daar niet in terechtkomen. Kunt u dit niet voorkomen, dan doet u een melding bij het waterschap.

    Schoonmaakwerk dat vaak terugkomt, hoeft u niet melden. Bijvoorbeeld ramen lappen.