Zoekresultaat 11 - 20 van 32 resultaten

  • Parkeren op straat en in parkeergarages

    In Haarlem moet u betalen als u zonder parkeervergunning parkeert op straat. Dit kan bij de parkeerautomaat of via een parkeerapp op uw telefoon. Parkeergarages zijn er in het centrum en in parkeerzone Noord.

  • Subsidie amateurkunst

    U kunt voor uw amateurkunstvereniging een tegemoetkoming in de kosten aanvragen. Deze subsidie is bedoeld voor artistieke leiding, zaalhuur en secretariaat. U kon uw aanvraag tot 1 maart 2024 indienen.

  • Leefstraat organiseren

    Als u samen met buren een leefstraat wilt organiseren is daar een aantal voorwaarden aan verbonden. De bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de leefstraat en alle buren moeten instemmen met de plannen. Voor het inrichten van een leefstraat kunt u subsidie aanvragen. Het plannen en aanvragen van een leefstraat kost minimaal 2 maanden, dus begin op tijd.

  • Bedrijf starten vanuit uitkering

    Als u een WW- of bijstandsuitkering ontvangt en een bedrijf start, stopt uw uitkering. Daarvoor in de plaats kunt u bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Wij vullen het inkomen van uw gezin dan weer aan tot bijstandsniveau. Ook een lening voor startkapitaal is mogelijk. Voor het aanvragen hiervan hebt u een ondernemingsplan nodig. Bel ons voor een afspraak.

  • Registreren en verhuizen vluchtelingen Oekraïne

    Bent u een vluchteling uit Oekraïne en verwacht u langer dan 4 maanden in Nederland te verblijven? Dan moet u zich inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). U maakt hiervoor telefonisch een afspraak. Als u bent ingeschreven, krijgt u automatisch een burgerservicenummer (BSN). Dit hebt u nodig voor allerlei zaken: leefgeld aanvragen, werken en een verzekering regelen.

  • Leefgeld

    U kunt leefgeld aanvragen als u als Oekraïense vluchteling bij een gastgezin of opvangplek van de gemeente verblijft en geen inkomsten hebt. U moet zich daarvoor eerst officieel inschrijven in onze registratie persoonsgegevens (BRP). Daarna vraagt u leefgeld aan, bijvoorbeeld voor eten, kleding en andere kosten. Verblijft u bij een gastgezin, dan krijgt u ook een woontoeslag. Die is bedoeld voor de kosten die uw gastgezin maakt. U kunt leefgeld aanvragen bij het informatiepunt van het Rode Kruis.

  • Werken met een arbeidsbeperking

    Door ziekte of een beperking is het soms lastig om een baan te vinden. Wij kunnen u helpen bij het vinden van een baan. Als u al een baan hebt dan kunnen wij zoeken naar hulp voor tijdens uw werk. Bijvoorbeeld een jobcoach of een aanpassing op uw werkplek. Zo maken we het makkelijker om aan het werk te blijven.

  • Rijbewijs aanvragen

    Een eerste rijbewijs aanvragen doet u in de publiekshal. Hiervoor maakt u een afspraak. U kunt van 1 mei tot 1 september ook zonder afspraak naar de publiekshal komen. Dit is mogelijk op werkdagen van 9.00 tot 11.00 uur. Houdt u wel rekening met een wachttijd. U betaalt het rijbewijs bij het aanvragen. Het rijbewijs ligt na 5 werkdagen voor u klaar. Voor het ophalen hoeft u geen afspraak te maken.

  • Zorg regelen

    Hebt u als vluchteling uit Oekraïne medische of psychosociale zorg nodig, dan kunt u zich melden bij de contactpersoon van uw opvanglocatie. Of bij de huisarts van degene bij wie u verblijft als u bij een gastgezin woont.

  • Brugtijden en ligplaatsen voor passanten

    Wilt u Haarlem invaren en kan uw boot niet onder de brug door? Dan meldt u zich bij de Havendienst Haarlem als u bij de brug bent. Via de telefoon of marifoon geeft u de naam van uw boot en de locatie (naam van de brug of brugnummer) door. De Havendienst vertelt u hoe laat de brug opengaat. U vaart tegelijk met andere boten de stad in en door (in konvooi). Zo hoeven de bruggen niet zo vaak open.