Zoekresultaat 11 - 20 van 75 resultaten

 • Bestemmingsplan aanpassen

  In een bestemmingsplan staat beschreven hoe de stukken grond in de gemeente gebruikt worden. Er is bijvoorbeeld in geregeld of er laagbouw of hoogbouw staat, of er een school staat of moet komen of dat er tuinen liggen. U kunt verzoeken een bestemmingsplan te wijzigen als u de grond anders wilt gebruiken dan in het bestemmingsplan staat. Bijvoorbeeld als u wilt gaan bouwen of verbouwen. Dien hiervoor een verzoek in bij de gemeente.

 • Rioolaansluiting aanvragen

  De gemeente zorgt voor aansluiting van het openbare riool op privéterrein. Is uw woning of bedrijf niet aangesloten op de riolering? Dan vraagt u een rioolaansluiting aan bij de gemeente.

 • Ik wil een evenement organiseren

  Om u op weg te helpen bij het organiseren van uw evenement hebben we het e.e.a. voor u op een rij gezet.

 • Eenmalige subsidie, maatschappelijke instellingen

  Subsidies in de gemeente Montferland worden verstrekt op basis van de Algemene subsidieverordening. De spelregels kunnen worden uitgewerkt in specifieke subsidieregelingen.

 • Automatische incasso

  U kunt de gemeentelijke belasting automatisch betalen. U betaalt dan in negen gelijke maandelijkse termijnen. Hiervoor moet u de gemeente Montferland eerst machtigen. Automatische incasso aanvragen, wijzigen of stoppen regelt u via onderstaande knop. 

 • Loterij, prijsvraag, bingo organiseren

  Een loterij, prijsvraag of bingo is een kansspel. Een kansspel heeft enkele belangrijke kenmerken: de speler kan een prijs winnen, de speler heeft geen beslissende invloed op de uitslag en de opbrengst van het kansspel gaat naar een goed doel van algemeen belang. Bijvoorbeeld een nieuw clubhuis, instrumenten voor de muziekvereniging of renovatie van de kerk. Wilt u een kansspel organiseren? Dan moet u een vergunning aanvragen. Dit hoeft niet als u een bingo of promotioneel kansspel organiseert.

 • Kleding inzamelen

  Wilt u textiel inzamelen voor een goed doel? De gemeente wijst personen of instanties aan die huishoudelijke afvalstoffen als textiel en metalen afzonderlijk mogen inzamelen. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient u een vergunning aan te vragen.

 • Grond, bagger en bouwstoffen gebruiken

  Als u gaat bouwen of verbouwen moet u zorgen dat de bouwmaterialen die gebruikt gaan worden, zoals grond, baggerspecie en bouwstoffen, van goede kwaliteit zijn.

 • Openbare laadpaal elektrische auto aanvragen

  Elektrisch rijden is beter voor het milieu en de leefomgeving, omdat er tijdens het rijden geen uitlaatgassen vrijkomen en elektriciteit steeds vaker duurzaam wordt opgewekt. Als gemeente willen we het gebruik van elektrische auto’s stimuleren, maar het is niet altijd mogelijk om een elektrische laadpaal aan een huis of op de oprit te plaatsen.

 • Omgevingsvergunning

  Voor bepaalde activiteiten moet u een omgevingsvergunning aanvragen. Dit kan zijn voor bijvoorbeeld het kappen van een boom, het bouwen van een huis of het vestigen van een bedrijf.