Zoekresultaat 11 - 20 van 246 resultaten

 • Bewijs van Nederlanderschap

  Een bewijs van Nederlanderschap is een schriftelijke verklaring van de gemeente. Hierin staat dat u de Nederlandse nationaliteit hebt.

 • Leerplicht, bijzonder verlof of vrijstelling

  Uw kind mag vanaf 4 jaar naar school. Kinderen van 5 tot 16 jaar zijn leerplichtig.

 • Afgezet gebied binnen gaan

  De gemeente heeft op verschillende plaatsen met palen (voetgangers)gebieden afgesloten. Wilt u met een voertuig deze gebieden in, bijvoorbeeld voor een verhuizing? Doe een melding via fixi uiterlijk 48 van te voren, meld uw verzoek via het contactformulier of bel met 14 0182.

 • Subsidie voor bedrijven

  Door uw onderneming energiezuinig te maken bespaart u op uw energiekosten. Daarnaast is een goed geïsoleerd gebouw comfortabeler om in te werken. Op deze pagina vindt u verschillende subsidies om uw onderneming te verduurzamen. Heeft u vragen of advies nodig? Neem dan contact op met het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden Holland (SEB-MH). Voor vragen over regionale, nationale en Europese subsidies…

 • AED-kast subsidie aanvragen (Automatische Externe Defibrillator)

  Bij een hartstilstand is meteen starten met reanimeren en het inzetten van een AED van levensbelang. Omdat tijd bij een hartstilstand allesbepalend is, is het belangrijk dat er altijd een AED in de buurt is. Daarom geeft de gemeente subsidie voor een AED‑buitenkast. 

 • Klacht over ambtenaar of bestuurder indienen

  U kunt een klacht indienen als u niet tevreden bent over de manier waarop u door een medewerker of het gemeentebestuur bent behandeld.

 • Stimuleringslening voor duurzaam en langer thuis

  Wilt u uw woning duurzaam maken met bijvoorbeeld isolatie of een warmtepomp? Of uw woning aanpassen zodat u hier lang kunt blijven wonen? Dan kunt u een stimuleringslening aanvragen. Dit is een lening tegen een extra goedkoop rentetarief om uw woning klaar te maken voor de toekomst. U doet eerst een aanvraag bij de gemeente via onderstaande knop. Als u…

 • Belastingen en WOZ

  De gemeente heeft verschillende soorten belastingen, zoals marktgelden, afvalstoffenheffing, rioolheffing en OZB. De gemeente heeft de heffing en de invordering van de gemeentelijke belastingen uitbesteed aan Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR).

 • Huwelijk in het buitenland

  Wilt u als Nederlander in het buitenland trouwen? U hebt dan voor sommige landen een ‘internationale verklaring van huwelijksbevoegdheid’ nodig.

 • Mishandeling of huiselijk geweld

  Bij huiselijk geweld of ernstige dreiging van huiselijk geweld, kan de burgemeester een huisverbod geven.