Zoekresultaat 11 - 20 van 23 resultaten

 • Precariobelasting

  Voor een terras in de openbare ruimte, het plaatsen van (driehoeks)reclameborden en het innemen van een standplaats betaalt u belasting.

 • Een gebouw brandveilig gebruiken

  Heeft u een gebouw en wilt u daar meerdere mensen in binnenlaten? Dan is het belangrijk dat u zorgt dat het gebouw brandveilig is. Hier zijn verschillende regels voor. Soms moet u een melding of omgevingsvergunning aanvragen. Melding: U heeft een gebouw waar meer dan 50 mensen tegelijk aanwezig kunnen zijn, zoals een café, restaurant of zalencentrum. U wilt kamers verhuren in 1 gebouw, minimaal 5 kamers, zoals een studentenhuis of woongroep. Uw bedrijf kan niet precies aan de regels van het besluit bouwwerken leefomgeving voldoen, maar u heeft wel een ander voorstel dat op die regels lijkt. Doet u een melding? Dan kan het zijn dat extra regels nodig zijn. Bijvoorbeeld over hoeveel mensen tegelijkertijd in het gebouw mogen zijn. Dat vertellen we u zo snel mogelijk. Omgevingsvergunning: Er slapen meer dan 10 personen bij u in het gebouw, bijvoorbeeld een hotel, kampeerboerderij, ziekenhuis, verpleeghuis of gevangenis. Er zijn er meer dan 10 kinderen jonger dan 12 jaar in het gebouw, bijvoorbeeld een basisschool of kinderdagverblijf. Er zijn meer dan 10 gehandicapte personen (lichamelijk of verstandelijk), bijvoorbeeld door dagopvang. Verandert u iets aan het gebouw? En verandert er hierdoor ook iets in de brandveiligheid? Geef de verandering ook door. Een medewerker van de gemeente of brandweer kan langskomen om te controleren. Als u een evenement in een bouwwerk houdt, is de informatie op deze pagina van toepassing. Als u een evenement in een bouwsel (zoals een tent) organiseert, moet u mogelijk hiervoor een gebruiksmelding doen.

 • Bouwtekening uit het archief inzien

  U kunt bij de gemeente bouwtekeningen en tekeningen van verbouwingen opvragen. Deze tekeningen zijn afkomstig uit het archief van de gemeente. Er zijn verschillende redenen om inzage te krijgen in deze stukken. Bijvoorbeeld wanneer u een aanvraag wilt indienen voor de verbouwing van een woning.

 • Taxatieverslag WOZ

  De WOZ-waarde bepaalt de hoogte van de onroerendezaakbelasting (OZB). De gemeente stelt deze WOZ-waarde vast.

 • Evenement organiseren

  U wilt een evenement organiseren. Van een klein evenement doet u melding bij de gemeente. Voor een groter evenement vraagt u een evenementenvergunning aan. Een klein evenement is een kleine activiteit in de openbare ruimte die niet langer duurt dan 1 dag en er komen (naar verwachting) niet meer dan 100 personen. Dit kan bijvoorbeeld een rommelmarkt, straatfeest of buurtbarbecue zijn. U doet een melding van een klein evenement. Organiseert u een groter evenement? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan. U kunt voor uw evenement al vroeg een datum en locatie reserveren op de evenementenkalender. Deze reservering is een vooraankondiging. Dit betekent niet dat u de vergunning al krijgt. U moet uw evenementenvergunning nog wel aanvragen. Heeft u vragen of weet u niet zeker of u een vergunning nodig heeft? Vraag ons dan eerst voor meer informatie.

 • Straatartiest toestemming

  Het is in de gemeente Veendam niet toegestaan om op straat op te treden als artiest. De gemeente Veendam kan u ontheffing verlenen om toch op te mogen treden. Een straatartiest kan bijvoorbeeld een mime-speler, goochelaar, theaterartiest, muzikant, fotograaf, tekenaar of filmer zijn.

 • Melding mobiele puinbreker

  Bij het bouwen en slopen komt afval vrij. Een mobiele puinbreker kan het afval in stukken breken op de plek waar u aan het werk bent. Dat scheelt tijd. Puinbrekers worden ingezet om de steenachtige fractie van bouw-en sloopafval te breken tot puingranulaat. Dit puingranulaat kan worden toegepast als bouwstof in het beton of in de wegenbouw. Door de (milieu)technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren  is het mogelijk geworden om met een mobiele installatie op locatie te werken. Gaat u een mobiele puinbreker gebruiken? Meld dit dan op tijd. Dit doet u via een schriftelijke kennisgeving. Er gelden namelijk regels om overlast (trillingen, geluid en stof) voor andere mensen te voorkomen.

 • Afspraak maken

  U wilt een afspraak met ons maken. Dit kan hier op de website of telefonisch. Bijvoorbeeld omdat u iets wilt regelen of bespreken zoals: een aanvraag voor een paspoort de erkenning van een kind of een geboorteakte een aanvraag voor een Verklaring Omtrent Gedrag u wilt iets vragen over vergunningen op het gebied van bouwen Afspraak maken U kunt een afspraak altijd later aanpassen of afzeggen.

 • Omgevingsvergunning

  Heeft u plannen om te bouwen of verbouwen? Bijvoorbeeld een dakkapel, een aanbouw of een inrit voor uw huis? Of wilt u een boom kappen? Hier zijn verschillende regels voor. En meestal wilt u meer dan 1 ding tegelijk regelen. Bijvoorbeeld omdat u ook gaat slopen. Vaak moet u dan een melding doen of een omgevingsvergunning aanvragen. Voor alle verschillende activiteiten kunt u dat in 1 keer doen. Voorbeelden van werkzaamheden waarvoor u een vergunning nodig heeft of melding moet doen: Bouwen, verbouwen en slopen Brandveiligheid Monument verbouwen of slopen Kappen van bomen Reclame plaatsen U heeft niet altijd een vergunning nodig. Bijvoorbeeld bij gewoon onderhoud aan uw woning of een dakkapel aan de achterkant van uw huis. Controleer dit op de site van Omgevingsloket Eenvoudige omgevingsvergunningen kunnen soms met een flitsvergunning binnen 5 werkdagen worden verleend. De doorlooptijd wordt voor deze vergunningen daardoor veel korter en sneller. Verandert er iets? Dit kan invloed hebben op de vergunning. Geef de verandering ook door. Een medewerker van de gemeente of brandweer kan langskomen om te controleren.

 • Rioolonderhoud en verstoppingen

  De eigenaar van een gebouw zorgt voor de aansluiting op het riool. Dit geldt voor de aanleg en het onderhoud daarvan. Heeft u last van stank of een verstopping? Is de weg verzakt vanwege een rioollekkage? Controleer of dit op uw eigen terrein is of daarbuiten. Als het daarbuiten is, meldt u dit bij ons. Problemen op uw eigen grond lost u zelf op. Bent u huurder? Meld het dan bij de eigenaar van uw woning of bedrijfspand.