Zoekresultaat 11 - 20 van 69 resultaten

 • Sappemeer - IJsbaanlocatie

  De woningbouwlocatie IJsbaan ligt op een bijzondere plek: tussen het nieuwe Winschoterdiep en de Noorderstraat (eerder de plek van het oude Winschoterdiep), de Parkstraat en de Herenstraat. Er is een bestemmingsplan en een beeldkwaliteitsplan afgesproken. De gemeente regelt de grondexploitatie (berekening van de kosten), zorgt voor het bouw- en woonrijp maken en geeft de gronden uit.

 • Toeristenbelasting

  Overnacht u in Midden-Groningen? En woont u hier niet? Dan kan de ondernemer waar u overnacht toeristenbelasting doorberekenen. Heeft u een hotel, pension, camping, jachthaven, bed and breakfast of andere voorziening? En biedt u overnachtingen aan tegen vergoeding aan personen van buiten de gemeente? Dan betaalt u toeristenbelasting aan de gemeente.

 • Rijbewijs online via RDW

  U kunt uw rijbewijs online via RDW (Rijksdienst Wegverkeer) verlengen of een categorie uitbreiden. U haalt het nieuwe rijbewijs al na twee werkdagen op bij de gemeente. De aanvraag loopt via de website van RDW.

 • Spelregels bij ziekte tijdens re-integratie

  Spelregels bij ziekte tijdens re-integratie

 • Leerplicht

  Kinderen van 5 tot 16 jaar zijn leerplichtig. Jongeren tussen de 16 en 18 jaar die nog geen startkwalificatie hebben behaald zijn kwalificatieplichtig.

 • Vestigingslocaties

  Midden-Groningen heeft aan de A7 diverse vestigingslocaties, voor zowel bedrijven in de transport en logistiek als het MKB en industrie.

 • Bijzondere bijstand en Individuele inkomenstoeslag

  Krijgt u een bijstandsuitkering van ons? Wij hebben voor u het aanvragen van bijzondere bijstand veel gemakkelijker gemaakt met het verstrekkingenboek bijzondere bijstand. Staan uw kosten in dit boekje? Dan heeft u recht op bijstand. Medische kosten vergoed vanuit de bijzondere bijstand. Vanaf 1 maart 2022 kan er via de bijzondere bijstand aantal medische kosten vergoed worden. Voor medische kosten, zoals de eigen bijdrage kraamzorg, een bril of steunzolen, is bijzondere bijstand mogelijk. Kijk voor meer informatie in de folder ‘Verstrekkingenboek bijzondere bijstand’

 • Achternaam kind kiezen

  U kunt zelf bepalen of uw (eerste) kind de achternaam van de vader, de moeder, of van beide ouders krijgt. Maak hiervoor een afspraak.

 • Vergunning voor bomen kappen

  Als u een boom wilt kappen op eigen terrein heeft u geen kapvergunning nodig. Dit geldt niet voor monumentale, beeldbepalende en bijzondere bomen die op de bomenlijst staan of op het overzicht monumentale bomen. Het is bij de eigenaren bekend als zo'n boom is opgenomen op één van deze lijsten.

 • Subsidie voor evenementen

  Geld ontvangen voor het organiseren van evenementen