Zoekresultaat 271 - 278 van 278 resultaten

  • Jongerenrijbewijs aanvragen

    Door de proef 2toDrive kunnen jongeren van 17 jaar hun autorijbewijs halen. U kunt al rijles nemen als u 16,5 jaar oud bent. Rijexamen doen kan vanaf uw 17e verjaardag.

    Bent u geslaagd voor uw rijexamen? Vraag dan bij de RDW een begeleiderspas aan. Hierop staat wie uw coaches zijn. U mag maximaal 5 coaches kiezen. Elke coach moet toestemming geven om uw begeleider te zijn. Tot u 18 bent, mag u alleen autorijden als 1 van uw coaches meerijdt. Let op dat u altijd uw rijbewijs én uw begeleiderspas meeneemt. Vanaf uw 18e verjaardag mag u zonder coach rijden.

  • Wilde dieren en hobbydieren houden

    Het is verboden om wilde dieren te houden die bij ontsnapping gevaarlijk kunnen zijn voor mens of dier. Het is mogelijk om een ontheffing aan te vragen voor het houden van een wild dier. U moet dan voldoende huisvestings- en beveiligingsmaatregelen nemen. Doe dit voordat u de aanvraag doet. U krijgt geen ontheffing voor beschermde diersoorten.

    Houdt u dieren als schapen of kippen? U mag zulke hobbydieren in een kleine hoeveelheid houden. Het is belangrijk dat u uw hobbydieren laat registeren. Dan zijn de dieren en hun plaats van herkomst snel te achterhalen als er een besmettelijke dierziekte uitbreekt, zoals Mond- en klauwzeer (MKZ).

  • Bijzondere bijstand

    Bijzondere bijstand is een vergoeding voor 'bijzondere noodzakelijke (onvermijdbare) extra kosten', die u niet (of niet helemaal) uit uw inkomsten, andere financieringsvormen of regelingen kunt betalen. Denk hierbij aan:

    • eigen bijdrage rechtsbijstand;
    • bewindvoeringskosten;
    • reiskosten (bijvoorbeeld in verband met het bezoeken van een partner of een kind in een ziekenhuis verder dan 10 kilometer vanuit Oosterhout);
    • woonkosten, in het geval van een flinke daling van het inkomen;
    • kosten voorschool;
    • kosten zwemlessen
    • indirecte schoolkosten zoals woordenboeken, rekenmachine, werkkleding, ouderbijdragen, schoolreizen of gereedschap

    De gemeente kijkt altijd naar uw persoonlijke, sociale en financiële omstandigheden en houdt daarmee rekening in de beoordeling van uw aanvraag. De bijzondere bijstand kan om niet (zonder terugbetaalverplichting) of als lening worden betaald.

  • Paspoort of identiteitskaart voor Nederlanders die in het buitenland wonen

    Als u Nederlander bent en in het buitenland woont, kunt u een paspoort of identiteitskaart aanvragen. Dat doet u bij 1 van de 12 grensgemeenten in Nederland. Of u gaat naar een ambassade of consulaat in het land waar u woont.

    Kinderen hebben een eigen paspoort of identiteitskaart nodig om naar het buitenland te reizen. Kinderen vanaf 14 jaar moeten zich in Nederland kunnen identificeren.

    Bent u 18 jaar of ouder, dan is uw paspoort of identiteitskaart 10 jaar geldig. Voor iedereen onder de 18 jaar is een paspoort of identiteitskaart 5 jaar geldig.

  • Auto wegslepen bij fout parkeren

    De gemeente mag uw auto weg (laten) slepen als u verkeerd geparkeerd staat. Uw auto wordt bijvoorbeeld weggesleept wanneer u geparkeerd staat op een plek waar werkzaamheden zijn. Of u staat op een gehandicaptenparkeerplaats of voor een in- of uitrit. Dit staat altijd op een bord aangegeven.

  • Woning splitsen in aparte zelfstandige woningen

    Als u een bestaande woning wilt splitsen in meerdere woningen of meerdere appartementen, dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen om af te wijken van het Omgevingsplan.

    Verder moeten de gesplitste woondelen voldoen aan de eisen in het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Zo moet u een bouwtechnische vergunning aanvragen als door de verbouwing de draagconstructie verandert of als de indeling verandert van de brandcompartimenten. Dit kan tegelijkertijd met de omgevingsvergunning voor woningsplitsing.

  • Demonstratie aanmelden

    Wilt u een demonstratie, manifestatie of betoging houden op een openbare plaats? Dan moet u dit melden aan de gemeente met het digitale formulier. 

    Wanneer melden?

    • U moet uw plannen minimaal 72 uur van tevoren melden bij de gemeente

    • Zaterdagen, zondagen of algemeen erkende feestdagen tellen niet mee bij deze 72-uur termijn.

    • Als u de plannen niet binnen 72 uur van tevoren digitaal kunt melden, dan belt u met de gemeente op telefoonnummer 14 0162.

     Regels over het houden van demonstraties zijn te vinden in de algemene plaatselijke verordening.

     

     

  • Grafuitgifte

    Momenteel geen abstract beschikbaar