Zoekresultaat 21 - 30 van 43 resultaten

 • Subsidie ondersteuning lokale energie-initiatieven

  Heeft u als inwoner een goed idee om de energietransitie te stimuleren in uw buurt of wijk? Dan kunt u subsidie aanvragen. Het gaat om ideeën over energiebesparing, opwekking van duurzame energie, woningverduurzaming of het aardgasvrij maken van de straat, buurt of wijk.

 • Paspoort of identiteitskaart aanvragen

  Uw aanvraag start u aan het loket in het stadhuis. Vraagt u een paspoort of ID-kaart aan voor uw kinderen? Dan moeten ze mee bij het aanvragen. Na uw bezoek kunt u na maximaal 5 werkdagen uw nieuwe paspoort of ID-kaart afhalen. Zodra uw paspoort of ID-kaart klaarligt, sturen wij een e-mail. U kunt uw paspoort of ID-kaart laten bezorgen (thuis of op een ander adres) of bij ons ophalen. Kinderen moeten ook zelf hun paspoort of ID-kaart ophalen. Voor het ophalen van uw paspoort of ID-kaart hoeft u géén afspraak te maken. Vergeet niet om uw oude (in te leveren) document(en) mee te nemen.

 • Subsidie voor Incidentele Evenementen

  De gemeente Assen kent twee soorten subsidies voor evenementen: een meerjarige en een incidentele subsidie. Nieuwe evenementen kunnen alleen een aanvraag indienen bij de Subsidieregeling Incidentele Evenementen.

 • Informatieaanvraag Wet open overheid

  U mag de gemeente vragen om informatie over beleid of uit andere documenten. Dit staat in de Wet open overheid (Woo).

 • Aangifte doen van overlijden

  Als iemand overlijdt, geeft u dat door aan de gemeente waarin de persoon is overleden. Het is belangrijk dat u dit doet voordat de begrafenis of crematie plaatsvindt. Vaak doet de begrafenisondernemer dit namens de nabestaanden. De gemeente zorgt ervoor dat de basisregistratie personen (BRP) wordt aangepast. Nabestaanden regelen de begrafenis of crematie van de overledene. Gebeurt dit niet, bijvoorbeeld omdat er geen nabestaanden zijn? Dan treedt de gemeente op als opdrachtgever van de uitvaart.

 • Reclame aanbrengen aan pand

  U hebt meestal een vergunning nodig voor reclame aan de gevel of op de ruiten. Er zijn namelijk regels voor reclame. Bijvoorbeeld hoe groot de reclame mag zijn, waar het mag hangen en hoe het stevig en veilig is.

 • Afvalcontainer aanvragen

  Via het burgerportaal vraagt u een nieuwe container aan. Dit gebruikt u ook als uw container vervangen moet worden of als uw container gerepareerd moet worden. Gebruik hiervoor de knop hieronder, inloggen doet u met uw postcode en huisnummer.

 • Verhuizing doorgeven

  Verhuist u naar of binnen de gemeente Assen? Geef dit dan uiterlijk vijf dagen na uw verhuizing aan ons door. Wanneer u zich bij de gemeente Assen inschrijft vanuit een andere gemeente, wordt u automatisch uitgeschreven bij uw oude gemeente. U kunt uw verhuizing direct online doorgeven. U heeft daarbij wel uw DigiD nodig.

 • Standplaatsvergunning aanvragen

  Als u een stand langs de weg wilt zetten om spullen te verkopen of reclame te maken, heeft u een standplaatsvergunning nodig. Bijvoorbeeld een ijskraam, oliebollenkraam of een kraam voor promotie. Dit geldt ook voor stands aan het water of op eigen grond. Als u een vaste standplaats op een (jaar)markt of bij een (jaar)evenement wilt, vraagt u een marktstandplaats aan.

 • Kindpakket Assen: ieder kind doet mee!

  Spullen voor school, hobby's, een laptop, een fiets of een verjaardagsfeest. Natuurlijk wilt u dat uw kind mee kan doen. Maar dat kan niet altijd helaas, vaak door gebrek aan geld. Weet dan: het Kindpakket Assen helpt! Het is belangrijk dat alle kinderen zonder zorgen naar school kunnen. Dat ze van hun vrije tijd genieten en dat ze spullen kunnen kopen die ze nodig hebben. Ook als kinderen opgroeien in een gezin waar niet zoveel geld is. Kindpakket Assen is er speciaal voor deze gezinnen, hierdoor kan uw kind meedoen! Binnen het Kindpakket werken verschillende partijen samen om ervoor te zorgen dat alle kinderen van 0 tot 18 jaar mee kunnen doen aan diverse activiteiten.