Zoekresultaat 21 - 28 van 28 resultaten

 • Digitale zienswijze indienen

  In een omgevingsplan staat wat er in een bepaald gebied mag worden gebouwd of verbouwd. En hoe de grond en de gebouwen mogen worden gebruikt. Soms verandert de gemeente het omgevingsplan of er zijn andere plannen die veranderen. Dan legt de gemeente deze plannen ter inzage. Elk plan ligt 6 weken ter inzage. In die 6 weken kunt u uw reactie geven. Dat heet 'een zienswijze indienen'.

 • Bewijs van in leven zijn

  Een bewijs van in leven zijn (attestatie de vita) is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties vragen daar soms om. Staat u in Haarlemmermeer ingeschreven? Vraag dit bewijs dan online aan.

 • Geboorteaangifte

  Is er een kind geboren en doet u hiervan aangifte? Dat moet binnen 3 dagen na de geboorte in de gemeente waar het kind is geboren. Is het kind in de gemeente Haarlemmermeer geboren? U kunt dan digitaal of aan de balie aangifte doen.

 • Bewijs Nederlanderschap

  Wilt u voor een bepaald beroep in aanmerking komen? Dan heeft u soms een bewijs van Nederlanderschap nodig. Dit is een verklaring van de gemeente dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. Staat u ingeschreven in Haarlemmermeer? U vraagt dit uittreksel online via DigiD aan.

 • Klein kansspel organiseren

  Organiseert u een bingo, rad van fortuin, vogelpiekspel of ander klein kansspel? En doet u dit in besloten kring? Dan hoeft u geen melding te doen. Is uw spel openbaar? Meld het dan bij de gemeente.

 • Naamgebruik

  Na uw huwelijk of geregistreerd partnerschap verandert uw achternaam niet. Wel kunt u de achternaam van uw partner gebruiken. Dit geldt voor beide partners. Op officiƫle documenten, zoals een paspoort en rijbewijs, staat altijd uw eigen achternaam. Eventueel aangevuld met de naam van uw partner.

 • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen om een VOG vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. Maar ook als u een wapenvergunning aanvraagt. U vraagt een VOG aan bij de gemeente waarin u woont.

 • Uittreksels basisregistratie personen (BRP)

  Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Haarlemmermeer woont? Bijvoorbeeld omdat u zich wilt inschrijven voor een woning of een auto wilt overschrijven. Vraag een uittreksel uit de Basisregistratie personen (BRP) aan bij de gemeente. Aanvragen kan online via DigiD. U ontvangt het uittreksel dan per post.