Zoekresultaat 21 - 30 van 33 resultaten

 • Inschrijven nieuwbouw / bouwkavel

  Om in aanmerking te komen voor de koop van bouwgrond moet u bij de gemeente ingeschreven staan als gegadigde.

 • Verklaring omtrent gedrag

  Hebt u een nieuwe baan of wilt u een visum aanvragen? Dan hebt u vaak een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.

 • Speelautomatenvergunning

  Als u één of meer kansspelautomaten wilt plaatsen in uw horecabedrijf dan heeft u een vergunning nodig: de zogeheten aanwezigheidsvergunning.

 • Paspoort

  Met een paspoort kunt u zich in alle landen van de wereld legitimeren.

 • Briefadres aanvragen

  Heeft u geen woonadres? Dan kunt u zich inschrijven op een briefadres.

 • Registratie levenloos geboren kind

  Het is voor ouders heel verdrietig als hun kind levenloos ter wereld komt. Een erkenning van het bestaan van hun kind door middel van een officiële registratie in de basisregistratie personen (BRP) kan hun verdriet niet wegnemen, maar hopelijk helpen bij de verwerking daarvan. Registratie gebeurt door de gemeente waar de ouders wonen.

 • Kind erkennen

  Als twee mensen samen een kind krijgen en niet getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben, heeft het kind wettelijk gezien één ouder: de biologische moeder. De vader of duomoeder moet eerst het kind erkennen om juridisch gezien de ouder te worden van het kind. De persoon die het kind erkent hoeft niet de biologische ouder te zijn.

 • Trouwen in Borne

  Wilt u trouwen in Borne? In de gemeente Borne heeft u verschillende mogelijkheden waar u dit kunt vieren met de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van uw keuze. Als u aan alle voorwaarden voldoet vindt de voltrekking vanaf veertien dagen tot uiterlijk één jaar na de melding plaats.

 • Echtscheiding melden

  Gaat u scheiden? Of bent u net gescheiden? Is uw partnerschap beëindigd? Dan moet u dat ook doorgeven aan de gemeente. De uitspraak van de rechtbank (beschikking) moet binnen 6 maanden bij de gemeente zijn. Dat wil zeggen: de gemeente waar uw huwelijk of partnerschap is gesloten. Meestal regelt een advocaat dit voor u.

 • Bezwaar en beroep

  Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u binnen zes weken nadat het besluit bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. Dat kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Meestal is de datum van verzending of publicatie ook de datum van bekendmaking. In sommige gevallen kan dat afwijken. Wanneer u twijfelt over de datum van bekendmaking kunt u contact opnemen met de betreffende vakafdeling van de gemeente, om te voorkomen dat uw bezwaarschrift te laat wordt ingediend.